IZDVOJENO 75.000 KM

Potpisan ugovor o subvencioniranju prijevoza penzionera grada Zenica

22.06.2024. 08:09 / Izvor: Akta.ba
ZENICA

Gradonačelnik Kasumović istakao je važnost ove inicijative za penzionere.

Potpisivanjem ugovora o subvencioniranju prijevoza za penzionere grada Zenica je označeno kontinuirano zalaganje Gradske uprave za podršku ovoj grupaciji društva.

Potpisivanje, koje je upriličeno u Gradskoj upravi, okupilo je gradonačelnika Fuada Kasumovića, predsjednika Udruženja penzionera Mirsada Buljubašića te predstavnika prijevozne agencije "Prevoz Putnika" Eldina Čivića.

Gradonačelnik Kasumović istakao je važnost ove inicijative za penzionere, naglašavajući da su penzioneri najugroženija kategorija u našem društvu i podrška koju im Grad Zenica pruža kroz subvencioniranje prijevoza ima izuzetan značaj.

"Grad Zenica je za ovu svrhu izdvojio 75.000 KM, a Udruženje penzionera će samostalno organizirati raspodjelu među svojim članovima. Grad Zenica nastavlja kroz druge različite programe podržavati naše penzionere", kazao je Kasumović.

Ugovor predviđa subvencioniranje mjesečnih karata za sve linije u trajanju od godinu dana, u saradnji s prijevoznom agencijom "Prevoz Putnika", koja je odabrana kao partner za narednih petnaest godina.

Predsjednik Udruženja penzionera Mirsad Buljubašić izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi Zenica, ističući njihovu ulogu kao najveće podrške penzionerima u ovom gradu, saopćeno je iz Grada Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti