Pisanje poslovnih ideja

Zavod za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH počeo obuke za poljoprivrednike

26.06.2024. 13:41 / Izvor: Fena
Brčko

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa Odjeljenjem za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade započeo je obuku.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa Odjeljenjem za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade započeo je obuku aplikanata za pisanje poslovnih ideja koji su se prijavili na program samozapošljavanja u poljoprivredi.

Svrha ovog Programa je doprinos razvoju poljoprivrede Brčko distrikta u vidu finansijske podrške osobama koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje osoba koja se nalaze ne evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH.

"Obuke će trajati narednih devet dana i nakon obuke aplikanti će moći predati svoje poslovne ideje, a maksimalni pojedinačni iznos koji mogu dobiti je 22.000 KM. Sredstva će moći uložiti u poljoprivrednu proizvodnju, preradu ribe i mliječnih proizvoda, rekonstrukciju poljoprivrednih objekata, kao i kupovinu mehanizacije za rad u poljoprivredi", rekla je Tamara Duvnjak-Mitrović, direktorica Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH.

Kaže da je svake godine sve veća zainteresovanost za osnivanjem sopstvenih biznisa iz oblasti poljoprivrede na području Distrikta, a u okviru Javnog poziva za Program samozapošljavanja, ove godine je zaprimljeno ukupno 65 zahtjeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti