Efikasniji terenski rad

Preduzeće Park nabavilo moderne samohodne rajder kosilice i trimere

27.06.2024. 11:50 / Izvor: Akta.ba
Park

Riječ je o šest samohodnih rotacionih kosilica - rajdera i 16 trimera za košnju trave sa kojima će rad ekipa biti jednostavniji, efikasniji i kvalitetniji.

KJKP Park nabavilo je novi kontingent moderne i efikasne opreme i mehanizacije za uređenje zelenih površina.

Riječ je o šest samohodnih rotacionih kosilica - rajdera i 16 trimera za košnju trave sa kojima će rad ekipa na terenu biti jednostavniji, efikasniji i kvalitetniji.

Današnjoj primporedaji prisustvovali su predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, direktor Parka Adis Bešlić i izvršni direktor održavanja javnih zelenih površina u preduzeću Park Enes Kazić.

Kako je istaknuto, Vlada i Skupština KS su ove godine za novu opremu i mehanizaciju u ovom komunalnom preduzeću izdvojila milion KM, a od početka ove sezone Park je nabavio nove motorne kosilice i vozilo putar, namijenjeno za prevoz radnika i opreme.

Direktor Bešlić zahvalio se Vladi i Skupštini KS što izdvaja rekordna sredstva za nabavku neophodne opreme kako bi radnici ovog komunalnog preduzeća bez problema mogli obavljati svakodnevne zadatke održavanja javnih zelenih površina.

"Ovo je poseban dan za preduzeće Park koje će biti mnogo spremnije da odgovori zadacima. Veliku zahvalnost za ovu, ali i za prethodne dvije nabavke dugujemo Vladi i Skupštini KS, jer ćemo sada mnogo spremniji ulaziti u svaku narednu sezonu. Vrijednost nabavke šest samohodnih rotacionih kosilica i 16 trimera iznosi oko 250.000 KM. narednom periodu očekujemo i isporuku tri autokorpe koje će doprinijeti još boljem održavanju javne rasvjete na području Kantona Sarajevo. Time ćemo zaokružiti nabavke u iznosu od milion KM koliko je Vlada KS namijenila u ove svrhe", rekao je direktor Bešlić.

Predsjedavajući Okerić naglasio je da je opredjeljenje Vlade i Skupštine KS kapacitiranje komunalnih preduzeća ljudskim resursima i neophodnom opremom sa ciljem kvalitetnijeg rada na terenu.

"Zajedno sa upravom preduzeća i ovim vrijednim radnicima uspjeli smo da unaprijedimo održavanje čistoće Sarajeva. Na ovome nećemo stati i sve što preduzeću Park bude neophodno, dodatno ćemo se angažovati da ga kapacitiramo kako bi imali grad koji će ostaviti lijep utisak na turiste i građane", rekao je predsjedavajući Okerić koji je dodao da je u saradnji sa Službom za zapošljavanje olakšan prijem sezonskih radnika u komunalna preduzeća.

"Kao što znate, preduzeće Park smo prije tri godine zatekli u velikoj finansijskoj dubiozi, ali smo ga stavili u fokus naših politika i već tri godine Park pozitivno posluje. Hvala svim uposlenicima koji daju svoj doprinos, a sve ono što vam bude potrebno Vlada i Skupština KS stoji vam na raspolaganju", zaključio je Okerić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti