Odluke sa održane sjednice

Predsjedništvo BiH utvrdilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH za 2024. godinu

06.07.2024. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Predsjedništvo BiH

Dato ovlaštenje ministru finansija i trezora BiH Srđanu Amidžiću da u PSBiH, u ime Predsjedništva BiH, izvještava o Prijedlogu budžeta za 2024. godinu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj juče utvrdilo Priјеdlоg zakona o budžetu instituciја Bоsnе i Hеrcеgоvinе i mеđunаrоdnih оbavеzа BiH zа 2024. gоdinu koji će biti dostavljen Pаrlаmеntаrnој skupštini BiH nа usvајаnjе po hitnoj proceduri.

Predsjedništvo BiH je dalo ovlaštenje ministru finansija i trezora BiH Srđanu Amidžiću da u Parlamentarnoj skupštini BiH, u ime Predsjedništva BiH, izvještava o Prijedlogu budžeta za 2024. godinu.

Predsjedništvo BiH je na sjednici usvojilo i Zaključak kojim zadužuje Vijeće ministara BiH da najkasnije u roku od 15 dana od dana usvajanja ovog zaključka, u saradnji sa drugim nadležnim organima i institucijama BiH, Predsjedništvu BiH dostavi cjelovitu informaciju o razlozima neizvršenja, zakonom i drugim propisima ustanovljenih obaveza u procedurama sačinjavanja i usvajanja zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu.

"Predsjedništvo BiH posebno traži identifikaciju odgovornih institucija i eventualno pojedinaca za očigledno zanemarivanje zakonski propisanih rokova i nepoštovanja zakonski predviđenih procedura, neophodnih za pravovremeno donošenje zakona o budžetu BiH kao jednog od najvažnijih zakona Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti