U posjeti Jahorini 20 tour operatora iz Rusije

19.12.2013. 08:09 / Izvor: SRNA
U posjeti Jahorini 20 tour operatora iz Rusije

U posjeti olimpijskoj planini Jahorina nalazi se 20 tour operatora iz Rusije, što bi trebalo da doprinese dodatnom otvaranju ove turističke destinacije ka ruskom i drugim novim tržištima.

U posjeti olimpijskoj planini Jahorina nalazi se 20 tour operatora iz Rusije, što bi trebalo da doprinese dodatnom otvaranju ove turističke destinacije ka ruskom i drugim novim tržištima.

Vršilac dužnosti direktora za turizam i ugostiteljstvo u Olimpijskom centru /OC/ "Jahorina“ Dragan Sokolović istakao je na konferenciji za novinare da se konačno isplatio višegodišnji trud hotelijera, OC i turističke zajednice i da su otklonjene barijere koje su bile smetnja dolasku gostiju zi Rusije, jednog od najinteresantnijih svjetskih tržišta.

"Skinute su vize koje su nam prethodnih godina pravile probleme, jer su pojedinačni dolasci bili veoma teško izvodljivi", rekao je Sokolović.

Prema njegovim riječima, otvaranje avionske linije Sarajevo – Moskva približava Jahorinu, ne samo ruskom nego i drugim tržištima.

On smatra da, za sada, nije realno očekivati značajan grupni dolazak gostiju, ali je napravljen krug konkretnih aktivnosti za značajniji dolazak turista iz Rusije.

"Ove zime može se očekivati dolazak nekoliko stotina ruskih turista, a ozbiljniji rezultati ove posjete očekuju se naredne sezone", rekao je Sokolović.

Prema njegovim riječima, grupe turskih turista već nekoliko godina su prisutne na Jahorini i na tome treba konstantno raditi, jer će kvalitet proizvoda pojačavati i broj dolazaka.

Halit Levent, direktor marketinga u predstavništvu "Turkish Airlinesa" u Sarajevu, jednog od organizatora dolaska ruskih tour operatora na Jahorinu, rekao je da je cilj posjete da se Sarajevo i Jahorina promovišu kao olimpijske destinacije.

"Tržišta Rusije i Turske veoma su interesantna kao jaka tržišta sa finansijski solventnim turistima", istakao je Levent.

On je najavio da "Turkish Airlines" već uveliko radi na organizovanju dolaska 20-ak tour operatora iz Turske, što bi moglo da bude realizovano početkom naredne godine.

"Narednih godina radićemo na tome da dovedemo još turističkih agencija i turista iz zemalja Golfskog zaliva, te sa Bliskog istoka i Dalekog istoka. Ne mogu se odmah očekivati rezultati, ali u bližoj budućnosti da", poručio je Levent.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević izrazila je nadu da će posjeta ruskih tour operatora doprinijeti konkretnim rezultatima i da će ubuduće na Jahorinu dolaziti veći broj gostiju iz Rusije i Turske.

Tour operatorima iz Rusije večeras su svoje turističke potencijale predstavili Turistička organizacija Istočno Sarajevo, OC "Jahorina“ i Hotel "Vučko", a predstavljen je i kasino "Coloseum" iz Sarajeva.

Oni su jučer obišli skijališta, vertikalni transport i hotele na Jahorini, a za sutra je planirano da posjete Andrićgrad, manastir "Dobrun" i Foču gdje će im biti predstavljena lovišta Zelengore i rafting Tarom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti