Austrijska PREIS Grupa želi saradnju za firmama iz Usore

31.01.2014. 15:26 / Izvor: eKapija.ba

U radnoj posjeti kod načelnika Općine Usora Ilije Nikić danas su bili predstavnici PREIS Grupacije iz Austrije koji su u poslovnoj posjeti usorskoj firmi "Ćosićpromex" do.o. iz Žabljaka.

U radnoj posjeti kod načelnika Općine Usora Ilije Nikić danas su bili predstavnici PREIS Grupacije iz Austrije koji su u poslovnoj posjeti usorskoj firmi "Ćosićpromex" do.o. iz Žabljaka. PREIS Grupacija je renomirai svjetski proizvođač u segmentu električnih komponenti, lijevanih proizvoda, zavarivanih konstrukcija, sustava odvodnje i obnovljivih izvora energije. Preis Grupa je obiteljska tvrtka srednje veličine koja se iz svog sjedišta u Pernitzu, Austrija, razvila u tvrtku svjetskog ranga. Na 4 lokacije - Hrvatska, Slovenija, Turska i Austrija – svaki dan oko 450 zaposlenika daje sve najbolje kako bi kupcima ponudila proizvode i usluge vrhunske kvalitete.

Cilj njihove posjete firmi "Ćosićpromex" d.o.o. je sagledavanje mogućnosti za uspostavu poslovne suradnje sa ovom usorskom firmom na partnerskim osnovama, u vidu zajedničkih ulaganja. Sastanku kod Općnskog načelnika nazočili su Mijo Ćosić, vlasnik i direktor "Ćosićpromex" d.o.o. sa suradnicima, te Peter i Kurt Jägersberger, menadžeri grupacije sa svojim suradnicima, te Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije.

Općinski načelnik Ilija Nikić gostima iz Austrije je uz riječi potpore za potencijalno ulaganje na područje općine Usora uručio i kratki pregled administrativnih postupaka kod registracije i mogućnosti korištenja poslovnih olakšica/poticaja koje investitori mogu ostvariti kod pokretanja i vođenja investicija i djelatnosti, a koje pružaju institucije (ministarstva i agencije) Zeničko-dobojske županije, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Nakon posjete općini Usora investitori iz PREIS Grupacije posjetili su i uspješnu usorsku izvozničku tvrtku Katić d.o.o. Usora, tako da je u budućnosti moguća poslovna suradnja i sa ovom usorskom tvrtkom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti