Održan sastanak fokus grupe poljoprivrednog sektora u Žepču

15.07.2014. 08:35 / Izvor: eKapija.ba
Održan sastanak fokus grupe poljoprivrednog sektora u Žepču

​U periodu 2014-2017 godine, na području općine Žepče, međunarodna organizacija OXFAM provodi projekt „Pristup tržištu malim poljoprivrednim proizvođačima/farmerima u BiH“, koji financira IFAD.

U periodu 2014-2017 godine, na području općine Žepče, međunarodna organizacija OXFAM provodi projekt „Pristup tržištu malim poljoprivrednim proizvođačima/farmerima u BiH“, koji financira IFAD (Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj).

Kao stručni suradnik na projektu, Razvojna agencija Žepče, dana 10.07.2014. u Sali Općinskog Vijeća organizirala je sastanak fokus grupe predstavnika poljoprivrednog sektora na temu „Načini poboljšanja savjetodavnih usluga u poljoprivredi u općini Žepče“.

Fokus grupu činili su predstavnici javnog sektora, poljoprivrednih udruženja i zadruga, privatnih poduzeća i poljoprivrednici iz sektora povrtlarstva, ratarstva, voćarstva i pčelarstva.

Na sastanku su predstavljeni rezultati provedenih anketa u poljoprivrednom sektoru na području Žepča u sklopu istraživanja o stvarnim potrebama poljoprivrednika za savjetodavnom pomoći na području Žepča. Rezultate ankete među pružateljima savjetodavnih usluga iz poljoprivrede predstavila je Marijana Zovko, dok je rezultate provedene ankete među poljoprivrednicima predstavila Maja Jukić.

Svrha sastanka bila je potaknuti raspravu i dobiti povratne informacije od sudionika fokus grupe  o rezultatima provedenog istraživanja, o ulozi savjetodavaca u poljoprivredi, potrebama poljoprivrednika, kapacitetima savjetodavaca, načinima funkcioniranja i poboljšanja savjetovanja poljoprivrednika  u Žepču.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti