Nadzorna posjeta Bureau Veritasa Općini Vogošća

13.10.2014. 08:15 / Izvor: eKapija.ba
Nadzorna posjeta Bureau Veritasa Općini Vogošća

Općina Vogošća je bila predmetom nadzora audit sistema upravljanja kvalitetom po međunarodnoj normi ISO 9001:2008. Provjeru sistema je izvršila certifikacijska kuća Bureau Veritas.

Općina Vogošća je bila predmetom nadzora audit sistema upravljanja kvalitetom po međunarodnoj normi ISO 9001:2008. Provjeru sistema je izvršila certifikacijska kuća Bureau Veritas. Ocjenama auditora Alispahić Nijaza i Gutošić Halila Općina Vogošća je uspješno provela usklađivanje poslova i zadataka sa međunarodnim standardom ISO 9001:2008.

Potvrđeno je da sistem funkcioniše, održava se i evidentna su poboljšanja u pružanju usluga građanima. Jedna od najbitnijih činjenica kada je u pitanju ovaj standard jeste da su građani uključeni u planiranje budžeta, program prioriteta, komunalne infrastrukture i izrade značajnih strategija.

Audit je završen konstatacijom da je jasna opredijeljenost uprave za sistem upravljanja kvalitetom kao i kvalitetno pružanje usluga građanima u kojem aktivno sudjeluje kako rukovodstvo i tako i svi uposlenici u Jedinstvenom općinskom organu uprave.

Zaključak audita je da je sistem pružanja usluga u Općini Vogošća postao dobra praksa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti