"Gradnja Konjic" PVC stolariju planira izvoziti u Njemačku

16.10.2014. 14:04 / Izvor: eKapija.ba
'Gradnja Konjic' PVC stolariju planira izvoziti u Njemačku
OTVORI GALERIJU

Na referenc listi kompanije "Gradnja Konjic" nalazi se na stotine projekata koje je ova kompanija od 2002. godine uspješno realizovala. Gradili su po cijeloj BiH, Od tržnih centara, vodovodnih mreža pa do zdravstvenih objekata.

Na referenc listi kompanije "Gradnja Konjic" nalazi se na stotine projekata koje je ova kompanija od 2002. godine uspješno realizovala. Gradili su po cijeloj BiH, od tržnih centara, vjerskih objekata, vodovodnih mreža pa do zdravstvenih objekata.

Senad Hebibović, menadžera kompanije za eKapija.ba je kazao kako je "Gradnja" kao zanatska radnja osnovana 1998. godine, te tokom vremena i uspješnog poslovanja raste i širi se te 2002. godine prerasta u dioničko društvo i mjenja ime u: Društvo za građevinarstvo, trgovinu i usluge "Gradnja Konjic".

"Djelatnost društva je pružanje usluga kompletnog građevinskog inžinjeringa i izvođenja svih građevinsko – zanatskih radova iz oblasti građevine za što posjedujemo odgovarajuću opremu i kvalifikovanu radnu snagu", pojašnjava Hebibović.

Prilikom izvođenja građevinsko – zanatskih radova kaže u potpunosti primjenjuju zakonom predviđene propise iz oblasti građevinarstva, oslanjajući se na bogato iskustvo, a pri tome vodeći računa o kvalitetu, kako ugrađenih materijala, tako i izvedenih radova, poštujući rokove i interese investitora.

Zadnji projekat koji su radili vezan je za projekat izgradnje centra za zbrinjavanja komunalnog otpada i radove na izgradnji dionice autoputa na koridoru Vc Lepenica-Tarčin-Vlakovo.

Trenutno su u fazi izvođenja radova na dječijem igralištu u Konjicu i dvije romske kuće koje grade preko Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Konjic.

Hebibović ističe, kako su u svom dosadašnjem radu posebno ponosni na projekat izgradnje vodovoda koji je bio dug 42 kilometra i na kojem je trebao izgraditi 143 objekta. Projekat je realizovan tokom 2006. godine, a vrijednost radova iznosila je 2,1 milion KM.

Kompanija zapošljava 28 radnika i s obzirom na tešku situaciju građevinskog sektora kada je borba za opstanak, kao i mnogi drugi trude se održati nivo.

Kompanija kao i mnoge druge koje se bave ovim poslom ne bi mogla poslovati bez dobavljača, a u slučaju "Gradnje Konjic" to su: "Senigor", "Cementara Kakanj", "Željezara Zenica"…

Hebibović ističe kako se kompanija osim građevinskih radova bavi i proizvodnjom PVC stolarije (njemački profili VEKA) i alu bravarije.

Prodaja PVC stolarije kaže u BiH je nešto lošija jer je na tržištu dosta turske koja je lošijeg kvaliteta, ali niže cijene, stoga planiraju da u saradnji sa partnerom krenu sa izvozom na njemačko tržište.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti