Stolac promoviran na turističkoj karti Europe

22.10.2014. 16:05 / Izvor: eKapija.ba
Stolac promoviran na turističkoj karti Europe

Vujnović: Njegujući europske vrijednosti kao što su demokracija, ljudska prva te očuvanje kulturne baštine postajemo dio europske obitelji koja će nam pomoći na tom putu.

Od 17. do 19. listopada održavala se Radionica malih europskih gradova s bogatom kulturnom baštinom na otoku Rabu pod nazivom: "Small, GREAT Europe" Općinu Stolac su predstavljali predsjednik UG "Neveš" Boljuni Marinko Šutalo i ravnatelj JU Radimlja Ante Vujnović.

Sami sudionici u događanjima na Rabu su primarna ciljna skupina ovog projekta. Oni će predstavljati svoje lokalne zajednice, jer će događaju biti nazočni predstavnici lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana, koji su odabrani od strane partnera za sudjelovanje u aktivnostima koje su osigurane projektom. Na lokalnoj razini, predstavnici interesnih skupina (dionici - stakeholderi) i građani će biti pozvani od strane lokalnih vlasti i uključeni u projektne aktivnosti počevši od preliminarnih sastanaka koji će biti usmjereni na temu o kojoj će se raspravljati tijekom završnog događaja te će na taj način utjecaj projekta će biti stalan i doprijeti će do velikog broj građana.

"Nadamo se kako ćemo zajedničkom suradnjom s ovim gradovima iz četiri europske zemlje pridonijeti boljoj povezanosti i komunikaciji s Europom kojoj svi težimo. Njegujući europske vrijednosti kao što su demokracija, ljudska prva te očuvanje kulturne baštine postajemo dio europske obitelji koja će nam pomoći na tom putu", poručio je Ante Vujnović te izrazio želju da i Stolac bude domaćin ovoj međunarodnoj konferenciji o turizmu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti