Winkler Solar: Pouzdan partner u uštedi novca i energije

18.11.2014. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
Winkler Solar: Pouzdan partner u uštedi novca i energije
OTVORI GALERIJU

Winkler Solar austrijska kompanija koja odnedavo djeluje i na bh. tržištu do 31.01.2015. godine svima vama koji se odlučite na korištenje njihovih solarnih termalnih rješenja nudi besplatan projekat energetske isplativosti za objekte preko 3.000 m2.

Winkler Solar austrijska kompanija koja odnedavo djeluje i na bh. tržištu do 31.01.2015. godine svima vama koji se odlučite na korištenje njihovih solarnih termalnih rješenja nudi besplatan projekat energetske isplativosti za objekte preko 3.000 m2.

Solarni termalni sistemi su jednostavni, maksimalno štede energiju, jednostavno i brzo se nadograde na postojeći sistem grijanja.

Cijeli proces odvija se tako što se kolektori na krovu zagrijavaju, kroz specijalno solarno staklo prolazi sunčeva svijetlost i udara na bakrenu površinu unutrašnjeg dijela kolektora u kojem se nalaze bakrene cijevi sa solarnom specijalnom tekućinom.

Tekućina prolazi kroz cjelokupan solarni sistem i temeperaturom od 180 stepeni zagrijava spremnik vode (solarni bojler) i solarne radijatore. Sakupljena energija se troši po potrebi do 10 dana i koristi znatnoj uštedi energenata, plina, struje, lož ulja, uglja...

Kada je u pitanju ušteda tople vode može se slobodno govoriti o uštedi do 95% a u skladu sa potrebama grijanja čak i do 55% uštede potrošnje energenata. Ušteda se direktno može mjeriti u kubnim metrima plina, lož ulja ili ušteda struje.

Ovo bi značilo da je jedan m3 visoko kaloričnog plina jednak oko 10,6 kWh struje, odnosno ušteda 1m3 solarnog kolektora je 620 KWh , što je jednako 60 kubnih metara plina. Odnosno ušteda 1m2 solarnog kolektora iznosi 99,00 KM godišnje.

Iz svega navedenog jasno je da će Winkler Solar zasigurno i znatno promijeniti bosanskohercegovačko tržište u cilju uštede energije i očuvanju okoliša.

"Cilj nam je spoj kvalitete, certificiranih individualnih proizvoda i modernog vodećeg proizvođača solarnih kolektora, ponuditi na bosanskohercegovačko tržište", navodi Alen Čišić, sales Manager za Balkan.

Ponuda  "Winkler Solar" solarni termalni sistemi čine:

  • Winkler Solar Metro-Sol kolektor
  • Winkler Solar podkonstrukcija
  • Winkler Solar solarni kombinovani bojleri od 300 do 50.000 litara
  • Winkler Solar Termalni grijači za skupljanje energije do 150 stepeni za velike potrošače do 10 dana akumulacija energije moguća
  • Ugradnja ključ u ruke i puštanje sistema u pogon od ovlaštenih inžinjera iz Austrije 
  • Winkler Solar 5 godina garancije
  • Winkler Solar 10 godina besplatan servis.

Winkler Solar je idealan partner za hotele, bazene, fitnes centre, vešeraje, stambene objekte i objekte u izgradnji, za hotele sa bezenom i wellnesom jer je konstantna temperatura bazena od 29 stepeni 365 dana u godini zagarantovana.

Isplativost solarnog termalnog sistema moguća je nakon 4,75 godina!!

Pouzdani partneri Winkler Solara su: Sparkasse, Sberbank i Reiffeisenbank koje nude povoljne kamatne stope od 4,2% za energetsku efikasnost.

Winkler Solar daje mogućnost i da sami izračunate koliko solarnih kolektora vam je potrebno.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Alen Čišić, Sales Manager Balkan Region

Tel: +387  62 137 973

e-mail: alen.cisic@winklersolar.com

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti