Partner MKF dobila nagradu za poslovnu izvrsnost u tri oblasti

21.11.2014. 16:52 / Izvor: eKapija.ba
Partner MKF dobila nagradu za poslovnu izvrsnost u tri oblasti

Nagrada "Oskar kvaliteta" ustanovljena 1994. godine dodeljuje se od 1995. godine, najprije kao nagrada za kvalitet, a od 2000. godine kao nagrada za poslovnu izvrsnost.

Na svečanosti u Beogradu, povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta i Evropske nedjelje kvaliteta 2014. godine koju su organizovali Privredna komora Srbije i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, a pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Srbije, izvršena je dodjela Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost "Oskar kvaliteta". Ova nagrada dodjeljuje se organizacijama koje su u tekućoj godini postigle vrhunske rezultate na planu unapređenja i razvoja kvaliteta i poslovne izvrsnosti i konkurentnosti u Srbiji i okruženju.

Partner mikrokreditnoj fondaciji je na ovoj svečanosti, dodijeljena nagrada za poslovnu izvrsnost u oblasti: ljudski resursi, procesi, proizvodi i usluge i rezultati kod korisnika. Ovu nagradu je Partner MKF dobila u kategoriji organizacije van teritorije Bosne i Hercegovine.

"Veliko je zadovoljstvo kada ispunimo očekivanja naših klijenata a i ostalih zainteresovanih strana, a čast i obaveza je kada to prepoznaju stručna i neovisna lica koja vrše ocjenu kvaliteta i poslovne izvrsnosti u regionu u kojem djelujemo. Ova nagrada za nas predstavlja dodatni motiv da svakodnevno, zajedničkim snagama svih zaposlenih u Partneru, stvaramo nove vrijednosti za naše kijente", rekao je Senad Sinanović, direktor Partner mikrokreditne fondacije.

Nagrada "Oskar kvaliteta" ustanovljena 1994. godine dodeljuje se od 1995. godine, najprije kao nagrada za kvalitet, a od 2000. godine kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Nagrada je kreirana po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM Excellence Award).

Partner mikrokreditna fondacija pruža usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Kreditne operacije su započele u aprilu 1997. godine uz podršku Mercy Corps/Scottish European Aid. Partner MKF ima 56 ureda koji su raspoređeni na cijeloj teritoriji BiH. Misija Partnera je pružanje finansijskih usluga ekonomski aktivnoj populaciji koja ima otežan ili koja nema pristup komercijalnim izvorima finansiranja. Partner je neprofitna organizacija koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih kredita u Bosni i Hercegovini. Plasiranjem kredita, Partner mikrokreditna fondacija, ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenost i stvaranje novih radnih mjesta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti