Firmi Tioil d.o.o. plakat za doprinos u razvoju privrede

30.04.2015. 09:42 / Izvor: eKapija.ba
Firmi Tioil d.o.o. plakat za doprinos u razvoju privrede

U povodu Dana općine Vitez, 28. aprila održana je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje su, pored vijećnika, prisustvovale i brojne zvanice, načelnici iz drugih općina.

U povodu Dana općine Vitez, 28. aprila održana je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje su, pored vijećnika, prisustvovale i brojne zvanice, načelnici iz drugih općina, predstavnik OSCE-a, gradonačelnik grada Popovača Josip Mišković, kao i privrednici, osobe iz javnog, obrazovnog i kulturnog života.

Predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak – Matić otvorio je svečanu sjednicu, ističući zadovoljstvo načinom donošenja odluka na općinskim sjednicama. Svečanom skupu obratio se Advan Akeljić načelnik općine Vitez, čestitajući svim građanima Dan općine, te naveo bitne stvari koje su urađene tokom prošle godine, kao što je usvajanje Strategije razvoja općine Vitez za period 2014.-2020. Svoje čestitke uputio je i gradonačelnik grada Popovača, grad prijatelj općine Vitez, Josip Mišković. On je u svom kratkom obraćanju pohvalio rad vijećnika, kao i napredak općine Vitez u odnosu na prošlu godinu.

Na sjednici su uručena javna priznanja pojedincima i firmama za uspjeh u radu.

Firma Tioil d.o.o. dobila je plakatu za doprinos u razvoju privrede.

Za postignute rezultate u obrazovanju, plakata je uručena direktoru Osnovne škole "Vitez", Arminu Imamoviću.

A za počasnog građanina općine Vitez proglašen je prof.dr. Slobodan Lang.

U muzičkom dijelu nastupao je Orkestar harmonika HKD "Napredak" i mlada Emina Hrustić.

Treba napomenuti da je, 28.04.1952. godine, Narodna skupština Narodne Republike Bosne i Hercegovine donijela je Zakon o podjeli teritorije. Time je općina Vitez, po prvi put utvrđena kao teritorijalna, politička cjelina, kao jedinica lokalne samouprave sa utvrđenim sjedištem općine i pripadajućim naseljenim mjestima.

Godine 2001. Općinsko vijeće je proglasilo 28.april Danom općine Vitez.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti