Hloverka Novak Srzić testirala 60 kandidata za novinare Naše TV

11.08.2015. 11:07 / Izvor: Akta.ba
Hloverka Novak Srzić testirala 60 kandidata za novinare Naše TV

Kandidati imali pismeni dio testa iz hrvatskog jezika i geo-politike, a oni koji su zadovoljili kriterije dalje su išli na snimanje, gdje su morali pokazati svoje umijeće snalaženja pred kamerama.

Nekadašnja glavna urednica Hrvatske radio-televizije (HRT) Hloverka Novak Srzić, nedavno je imenovana na poziciju glavne urednice novoosnovane Naše TV u Mostaru, a jučer je u INTERA Tehnloškom parku održala testiranje više od 60 kandidata koji su se prijavili na konkurs za različite radne pozicije, prenosi Hrvatski Medijski Servis (HMS).
 
Navodi se da su kandidati aplicirali za deset upražnjenih radnih mjesta.
 
Saznaje se da su kandidati imali pismeni dio testa iz hrvatskog jezika i geo-politike, a oni koji  su zadovoljili kriterije dalje su išli na snimanje, gdje su morali pokazati svoje umijeće snalaženja pred kamerama.
U komisiji je bio upravljački tim Naše TV, direktorica Željka Kvesić, glavni producent Ivan Cigić i glavna urednica Hloverka Novak Srzić.
 
Ivan Cigić nije želio otkrivati detalje o jučeranjem testiranju, samo je za HMS kazao kako će tek za dvije sedmice mediji dobiti više informacija o Našoj TV.
 
Kako je Poslovni portal Akta.ba ranije pisao, krajem juna 2015. godine u Mostaru je osnovana firma Naša TV d.o.o., a vlasničkoj strukturi upisano je čak 55 hercegovačkih poduzetnika.
 
Naša TV registrirana je na adresi Rodočkih branitelja bb u Mostaru.
 
Mediji u Federaciji BiH ranije su pisali da bi novoosnovana televizija sadržajno trebala biti vezana za Hercegovinu, te da bi emitiranje programa moglo početi na jesen.
 
Podsjećamo, da je Poslovnom portalu Akta.ba Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) saopćila da firma Naša TV do sada nije uputila zahtjev za dozvolom za emitiranje televizijskog programa. 
 
HMS/Akta.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti