Na Sajmu obrta MOS u Celju i 27 obrtnika sa Tuzlanskog kantona

13.09.2015. 10:56 / Izvor: Akta.ba

Obrtnička komora Tuzlanskog kantona (TK) sudjelovala je na 48. Međunarodnom sajmu obrta "MOS" koji je održan u slovenačkom gradu Celje od 9. do 12. septembra.

Obrtnička komora Tuzlanskog kantona (TK) sudjelovala je na 48. Međunarodnom sajmu obrta "MOS" koji je održan u slovenačkom gradu Celje od 9. do 12. septembra.

U okviru zajedničkog nastupa koji je podržala Vlada TK, 27 poslovnih subjekata s područja TK predstavilo je svoje proizvode i usluge učesnicima i posjetiocima Sajma.
 
Poziv da učestvuju na "MOS Celje 2015" dobilo je 10.500 registriranih obrtnika s područja TK. Polovinu troškova osigurali su Obrtnička komora i Vlada TK. 

Kao sastavni dio aranžmana bili su upriličeni i business to business (B2B) susreti s poslovnim partnerima iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Austrije.

Na Sajmu u Celju učestvovala su i tri ministra iz Vlade TK, ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Danijela Simić.

Oni su sudjelovali na sastancima u obrtničkim komorama Slovenije i Hrvatske, a imali su priliku i razgovarati s obrtnicima i upoznati se s njihovim planovima, projektima i problemima.

Značajna pažnja posvećena je evropskim projektima i modalitetima jačanja kapaciteta bh. privrednika da sudjeluju u tim projektima, saopćili su organizatori.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti