Almy iz Zenice, kompanija koja svake godine otvara nova radna mjesta

08.10.2015. 11:31 / Izvor: Akta.ba
Almy iz Zenice, kompanija koja svake godine otvara nova radna mjesta
OTVORI GALERIJU

Kroz dvije fabrike u općini Zavidovići sU zaposlili više od 20 novih radnika, dok se svake godine broj zaposlenih na nivou kompanije uvećava za 15 radnika.

Već drugi put kompanija Almy izlaže svoja dva brenda na Generalnom Sajmu ZEPS 2015. Prošle godine, kao i ove su nastupili sa brendom Baumy i Amy Beton, kaže u razgovoru za poslovni portal Akta.ba Alen Seferović, marketing menager kompanije Almy.

U njihovom asortimanu zastupljene su: boje za zidove, gotove fasade, dekorativni i završni malteri za unutrašnje zidove, boje za fasade, boje za beton, edelputz malteri, podloge ili impregnacije za zidove, ljepila, gotovi malteri, mašinski malteri, estrisi i fugmase, te mase za izravnjavanje...

"Ove godine je počela raditi i naša nova fabrika boja za drvo i zaštitu za metal 'Baumy'", kazao je Seferović, napominjući kako se svi proizvodi kompanije Almy mogu naći u svim Bau prodajnim centrima u BiH.

Ono što razlikuje njihove proizvode od sličnih na tržištu jeste kvalitet i cijena.

Jedan od najtraženijih proizvoda na tržištu ove kompanije je "Mypol" boja za unutrašnje zidove koja se tonira. Boja dolazi u tri ambalaže.

"Svi naši proizvodi su jako kvalitetni i ono što je najbitnije da se sve sirovine koriste iz BiH, dok a najkvalitetnije aditive dobavljamo iz Njemačke", kazao je Seferović, te apelirao na sve da pomažu i kupuju domaće proizvode.

Jedna od poslovnih politika ove kompanije je i otvaranje novih radnih mjesta.

"Kroz dvije fabrike u općini Zavidovići smo zaposlili više od 20 novih radnika, dok se svake godine broj zaposlenih na nivou kompanije uvećava za 15 zaposlenika", istakao je Seferović.

Inače, kompanija Almy je u konzorciju sa Gradingom KGM i Arelom počela graditi naselje "Makovi" u Zenici gdje se trenutno vrši izvođenje radova na lameli A i B.

"Radi se o jako modernim stanovima čija kvadratura varira od 25 do 100 m2. Prodaja je počela, kupci su zainteresovani i ovo  je jedna od većih investicija nakon fabrike Baumy. Cijene stanova kreću se od 1.500 do 1.600 KM po m2 u što je uključen PDV", pojasnio je Seferović, te istakao kako će stanovi u prve dvije lamele biti useljivi iduće godine.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti