Dobitnici priznanja ZEPS-a 2015.

09.10.2015. 10:34 / Izvor: Akta.ba
Dobitnici priznanja ZEPS-a 2015.

Grand Prix "Ruža ZEPS-a dodjeljuje se kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio sajam a to je: HGK-Županijska komora Sisak.

Na 22. Generalnom bh sajamu ZEPS 2015 dodjeljena su priznanja izlagačima u dvije kategorije. U prvoj kategoriji- po odluci žirija dodjeljena su priznanja za proizvod, kolekciju proizvoda i promociju, te najviše priznanje Grand Prix Ruža ZEPS-a, pri čemu su u konkurenciji bili svi izlagači, osim izlagača iz oblasti prehrane za proizvod i kolekciju proizvoda.

Žiri ZEPS-a je jednoglasnom odlukom dodijelio ukupno 18 ravnopravnih priznanja, i to: za ZEPS 2015 tri za proizvod, pet za kolekciju proizvoda, tri za promociju proizvoda i jedno jedinstveno priznanje za nastup koji je obilježio sajam (Grand Prix Ruža ZEPS-a). Za Intermetal 2015 dodjeljena su tri priznanja za proizvod i tri za promociju.

Priznanja 22. Generalnog bh. sajma ZEPS 2015 za proizvod dobili su: Baltech d.o.o. Srbac  za Smjerokazni stubić, Ekogea Celje i IBIS d.o.o. Zavidovići za Anaerobni biološki prečistač otpadnih voda, Bontex d.o.o. Maglaj za mušku košulju.

Za kolekciju proizvoda nagrada je pripala firmi Etan d.o.o. Velika Kladuša.

Također, u kolekciji proizvoda od stiropora nagrada ZEPS-a pripala je kompaniji IGM d.o.o. Visoko u kolekcija alata za štancanje karoserijskih dijelova automobila nagradu je uzela firma Siga International d.o.o. Sveta Nedelja, dok je u kolekcija sapuna najbolji bio BIO Remix d.o.o. Brčko.

Vita d.o.o. Zenica nagradu ZEPS-a dobila je za kolekciju proizvoda za njegu kože AMAMA.

Za promociju nagrade su otišle u ruke kompanija: Unikomerc d.o.o. Mostar, Kovan MI Gračanica, Lager d.o.o. Posušje, Almy d.o.o.

Grand Prix Ruža ZEPS-a dodjeljuje se kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio sajam a to je: HGK-Županijska komora Sisak.

Za drugu kategoriju priznanja (medalje kvaliteta RUŽA ZEPS-a), u konkurenciji su bili proizvođači prehrambenih proizvoda i pića. Ocjenjivanje kvaliteta prehrambenih proizvoda izvršeno je prema proceduri propisanoj posebnim pravilnikom a na osnovu analize od strane Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivrednoprehrambenog fakulteta u Sarajevu, ocjene na degustaciji grupe potrošača i ocjene Žirija za dodjelu priznanja ZEPS-a. Na 22. Generalnom bh sajmu ZEPS 2015 za rangovano priznanje, Medalja kvaliteta RUŽA ZEPS-a, kandidovali se proizvođači iz BiH sa 11 proizvoda koji su bili svrstani u nekoliko robnih grupa.

Dobitnici zlatne medalje kvaliteta "Ruža ZEPS-a" su: Klas d.d. Sarajevo za proizvod: Brašno T-500 25 kg, Vitinka a.d. Kozluk za proizvod: Exotic kruška, Voćar d.o.o. Brčko za proizvod: Čajni kolutići „Mia“ 500 gr, Sarajevska pivara d.d. Sarajevo za proizvode: Sarajevsko svijetlo lager pivo, Sarajevsko tamno lager pivo, Sarajevsko premium lager pivo, Victoria Oil a.d. ŠID za proizvod - rafinisano suncokretovo ulje Iskon, Zenička industrija mlijeka d.d. Zenica za proizvode, maslac I klase sa min. 82 % m.m., jogurt light sa 0,5 % m.m., sir bijeli kriška sa 45 % m.m. u SM, sirutka sa 0,1 % m.m. u SM

Zbog svjetske ekonomske krize koja je najviše pogodila upravo metalnu industriju, i ove godine zajedno sa 22. Generalnim bh sajmom ZEPS 2015 održan je i 12. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2015. ZEPS Intermetal 2015 odlukom Žirija dodijelio je svoja priznanja u kategoriji proizvod i promocija . Dobitnici ravnopravnih priznanja su: Za proizvod Ventico d.o.o. Cazin,  B&H Stainless d.o.o. Tuzla, ATT d.o.o. Gornji Vakuf.

Z nagrade su pripale firmama: Ferro-Pack d.o.o. Vitez, Evroskop Dooel Skopje, Inter-Com d.o.o. Zenica .

(zenicablog.com)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti