Izlagači iz BiH i regije na Danima jabuke u Goraždu

16.10.2015. 10:34 / Izvor: Akta.ba
Izlagači iz BiH i regije na Danima jabuke u Goraždu
OTVORI GALERIJU

rganizatori su zadovoljni interesovanjem i brojem učesnika, a u sklopu Sajma će pored izložbenih štandova, biti organizirano i niz naučnih predavanja i skupova na temu poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje.

U organizaciji Udruženja ''Dani jabuke'' na platou Gradske dvorane ''Mirsad Hurić'' jučer  je svečano  otvorena XII privredno-kulturna manifestacija ''Dani jabuke'' Goražde 2015. Otvaranju Sajma prisustvovao je veliki broj zvaničnika i posjetilaca, a njih je najprije pozdravio i poželio im dobrodošlicu predsjednik UKPM ''Dani jabuke'', Mirsad Hubanić koji je u svom obraćanju podsjetio na značaj Sajma koji okuplja izlagače iz BiH i regiona, a koji je postao prepoznatljiv širom BiH i van njenih granica.

Prisutnima su se obratili i mnogi zvaničnici, među kojima i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović koji je u svom obraćanju pozdravio prisutne u ime Općine Goražde, te poželio dobrodošlicu na Manifestaciju naglasivši još jednom kako je Goražde otvoren grad koji je prepoznatljiv ne samo u Bosni i Hercegovini već i u cijeloj regiji kao grad mladosti, budućnosti, grad najuspješnijih privrednika i kao grad kome se dodjeljuju priznanja, ne samo u BiH već i šire. On je uputio čestitke i priznanje organizatorima Manifestacije, te naglasio da će Općina Goražde i ubuduće podržavati ovakve manifestacije.

Dvanaesti po redu Sajam svečano je otvorio premijer BPK-a Emir Oković sa riječima: ''Posebno se želim zahvaliti svim entuzijastima koji ovu Manifestaciju tradicionalno održavaju dvanaesti put zaredom. Želim naglasiti da su ljudi prepoznali da je jabuka prednost ovog regiona. Pozivam sve nivoe vlasti, ministre u BPK, načelnike i njihove službe da to prepoznaju i da svi i dalje razvijamo prije svega poljoprivrednu proizvodnju.''

Privredno-kulturna manifestacija ''Dani jabuke'' Goražde 2015., koja će trajati do 17. oktobra, okupila je veliki broj izlagača kako iz BiH tako i iz regije. Organizatori su zadovoljni interesovanjem i brojem učesnika, a u sklopu Sajma će pored izložbenih štandova, biti organizirano i niz naučnih predavanja i skupova na temu poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje. Treba naglasiti da će se i ove godine u okviru Sajma dodijeliti nagrade i priznanja za najuspješnije proizvođače.

Inače, posjetioci Dana jabuka jučer su uživali i u specijalitetima Udruženja kuhara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti