Turistička ponuda BiH na sajmu WTM u Londonu

02.11.2015. 14:44 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, organizovala je promociju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine na sajmu turizma „World Travel Market

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, oranizovala je promociju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine na sajmu turizma „World Travel Market – WTM 2015“ u Londonu, koji se održava od 02. do 05.novembra 2015. godine.

Na prezentacijskom pultu Bosne i Hercegovine, koji se nalazi u sklopu štanda Turističke zajednice Srbije, predstavlja se turistička ponuda cijelokupne Bosne i Hercegovine od ljetovališta, zimskih centara, banjsko- liječilišnih centara do ponuda za adrenalinski i aktivni odmor.

Bitno je naglasiti da se poslije višegodišnje pauze Bosna i Hercegovina ponovno predstavlja na londonskom sajmu koji je jedan od najvećih turističkih Sajmova u svijetu, te se nadamo uspješnoj prezentaciji, i dobrim poslovnim rezultatima sa britanskog tržišta koje je za Bosnu i Hercegovinu od izuzetne važnosti.

Potrebno je naglasiti da su prezentacije izuzetno posjećene od strane velikih svjetskih turoperatera, te da postoji veliki interes za Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju prvenstveno zbog svoje raznolike i kvalitetne ponude, te odličnog geografskog položaja i povezanosti sa zemljama u okruženju.

Prvi dan sajma štand BiH je posjetio i Branko Nešković, ambasador naše zemlje u Londonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti