Avio linija Tuzla – Beč starta u decembru

10.11.2015. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Avio linija Tuzla – Beč starta u decembru

Kako je ranije i najavljivano, sa Međunarodnog aerodroma Tuzla uskoro će biti uspostavljena avio linija Tuzla – Beč.

Kako je ranije i najavljivano, sa Međunarodnog aerodroma Tuzla uskoro će biti uspostavljena avio linija Tuzla – Beč.
 
Kako saznajemo, svi tehnički uslovi su ispunjeni, tako da bi linija već zvanično mogla biti predstavljena naredne sedmice.
 
"Pri kraju smo sa kompletnim aktivnostima. Mislim da su dozvole dobijene i od strane svih subjekata koji su uključeni u realizaciju tog leta. Tako da ćemo biti u prilici tokom iduće sedmice da zvanično predstavimo tu liniju", potvrdio je Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.
 
Linija Tuzla – Beč, kako sazanjemo, bit će uspostavljena od mjeseca decembra ove godine, a avioni na relaciji Tuzla – Beč saobraćati će dva puta sedmično.
 
U četvrtak (12. novembra 2015. godine) održati će se konferenciju za medije na kojoj će se predstavati avio prevoznik za spomenutu liniju. Osim predstavnika Međunarodnog aerodroma Tuzla, konferenciji će prisustvovati Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona i Daliborka Pejović, predsjednica Odbora direktora Montenegro airlinesa. 
 
Ovom najavom riješene su nedoumice o kojem se avio prevozniku radi i vjerujemo da će mnogi biti ugodno iznenađeni. Montenegro airlines je mala ali pouzdana kompanija koja sa svojih šest aviona održava redovan saobraćaj prema Cirihu, Frankfurtu, Dizeldorfu, Rimu, Parizu, Ljubljani, Beču, Beogradu, Moskvi, Lionu i Kopenhagenu. Impresivan je i spisak charter letova ove kompanije.
 
(Tuzlainfo.ba)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti