Završena rekonstrukcija propusta i nekategorisanih puteva

01.12.2015. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Završena rekonstrukcija propusta i nekategorisanih puteva

Početkom septembra/rujna 2015. godine završena je rekonstrukcija dijela pločastog propusta iza benziske pumpe Zlatna dolina u naselju Voljevac i nasipanje nekategorisanih puteva u naselju Voljevac, Boljkovac i Bojska.

Početkom septembra/rujna 2015. godine završena je rekonstrukcija dijela pločastog propusta iza benziske pumpe Zlatna dolina u naselju Voljevac i nasipanje nekategorisanih puteva u naselju Voljevac, Boljkovac i Bojska. Investitor ovog projekta je Općina Gornji Vakuf-Uskoplje,a izvođač radova ZDD Rudnici Gipsa Donji Vakuf. Ukupna vrijednost sa svim radovima iznosila je 6.429,21KM

Radovi na redovnom ljetnom održavanju puteva sa makadamskim zastorom kolnika počeli su 14 aprila, a trebali bi biti završeni do početka zimske sezone. Već je izvršeno oko 48 % radova. Vrijednost radova je 68.413,00 KM, radove finansira općina Gornji Vakuf- Uskoplje, a izvođač je JKP Radovina doo Gornji Vakuf-Uskoplje.

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje potpisala je Ugovor o izvođenju radova saniranja dijela puta Ajkići-groblje u naselju Vrse, MZ Ždrimci dužine 178,0 m. Sanaciju ovog puta u vrijednosti od 27.191,57 KM finansirat će općina Gornji Vakuf –Uskoplje, a izvođač radova su ZDD Rudnici Gipsa Donji Vakuf.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti