Kompanija La Dorica startovala nedavno, a već oprema hotele u BiH

16.12.2015. 13:45 / Izvor: Akta.ba
Kompanija La Dorica startovala nedavno, a već oprema hotele u BiH
OTVORI GALERIJU

Od projekata koje trenutno provode Pilav izdvaja opremanje hotela Pino ex Prvi Šumar, hotela Krone ex Vila Dalmacija na Ilidži, opremanje restorana u aparthotelu Vučko na Jahorini.

Kompanija La Dorica koja već uspješno posluje 20 godina u Srbiji u oblasti opremanja objekata u turističkoj industriji nedavno je počela poslovanje i u Bosni i Hercegovini, odnosno Sarajevu, gdje je već otvorila izložbeni salon na adresi Adema Buče 15. Izložbeni salon je veličine 100 m2 i u njemu će se već početkom 2016. godine moći pronaći kompletan asortiman koji je potreban hotelima, motelima, aparthotelima i apartmanima.

INTERESOVANJE OGROMNO

Amir Pilav iz kompanije La Dorica za poslovni portal Akta.ba kaže kako je ideja za proširenje na Bosnu i Hercegovinu nastala nakon detaljne analize tržišta, nakon čega su zaključili da je upravo ovakva kompanija potrebna u BiH jer se dešava velika expanzija turizma.

Iako veoma kratko rade na tržištu BiH, Pilav kaže kako su sa startom zadovoljni, a interesovanje je ogromno.

"Potencijalni klijenti nas konstantno zovu, šalju upite na naše e-mail", kaže Pilav, dodajući kako nisu iznenađeni reakcijama jer su jedina kompanija u BiH koja nudi kompletan asortiman.

Do sada su realizovali projekte opremanja hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, hotela Mostar u Mostaru, Aparthotela Vučko, isporuku kancelarijski stolica za Mistral, kao i mnogo manjih poslova u isporuci textila i hotelske kozmetike.

Od projekata koje trenutno provode Pilav izdvaja opremanje hotela Pino ex Prvi Šumar, hotela Krone ex Vila Dalmacija na Ilidži, opremanje restorana u aparthotelu Vučko na Jahorini.

"Što se tiče našeg asortimana proizvoda zaista se možemo pohvaliti visokom kvalitetom proizvoda, pristupačnom cijenom, a svaki naš proizvod napravljen po HACCP standardima", ističe Pilav, dodajući kako je La Dorica zastupnik italijanske kompanije GFL koja je renomirana i jedna među najboljima u svijetu.

NAJSAVREMENIJA OPREMA

Kozmetika La Dorica  je prirodnog porijekla, a bočice su napravljene od PET plastike i sve se proizvodi u Italiji. Neke od linija koje zastupaju su: Geneva Guild koja se sa cijenom i kvalitetom izdvaja na tržištu, također tu je i Prija, Anyah, Osme, Travel Care, Hotel Care, Hopal, The Rerum, Natural range. Od licencirani brendova zastupnici su poznatih svjetskih hotelskih brendova kao što su  Acca Kappa Galimard, Lanvin, Aveda, Green&Spring...

Također tu je i kompletan asortiman hotelskih sefova, minibarova, tekstila (peškiri, stope za kupatilo, papuče, bademantili, spa peškiri), kolica za recepciju, sobarice, kuhinju, mašine za čišćenje obuće itd.

La Dorica je kako kaže naš sagovornik zastupnik najsavremenije INVIION spa opreme gdje klijentu mogu ponuditi vizuolno lijepu i funkcijonalnu opremu koja će ih izdvajati od drugih spa centara i svrstati u najmodernije.

Pilav kaže kako su osim navedenog klijentima u mogućnosti pružiti i opremanje kompletnog hotela po principu "Ključ u ruke".

Menadžment La Dorice ambiciozan je kada su u pitanju planovi za 2016. godinu. Cilj je kaže Pilav prije svega pozicionirati se na bh. tržištu i na najbolji mogući način odgovoriti na sve zahtjeve klijenata.

"U planu je i otvaranje prestavništava u većim BiH gradovima kao bi se našim klijentima približili i udovoljili svim njihovim zahtjevima. Kompanija La Dorica zaista teži da udovolji svakom svom klijentu i dosta truda, a i sredstava ulažemo u edukaciju svojih kadrova", dodaje on.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti