Bratunac: Fabrika peleta počela probni rad

04.04.2016. 14:55 / Izvor: SRNA
Bratunac: Fabrika peleta počela probni rad

Nakon nekoliko mjeseci probnog rada i sagledavanja mogućnosti obezbjeđenja dovoljnih količina sirovine, vlasnik fabrike će donijeti odluku sa kolikim kapacitetom i brojem radnika će početi redovna proizvodnja.

U Bratuncu je počela probna proizvodnja peleta u novootvorenoj fabrici "BHS pauer", čiji je vlasnik investitor iz Češke.

Fabrika peleta jedan je od prvih proizvodnih kapaciteta otvoren nakon rata u bratunačkoj opštini. Službenik za odnose sa javnošću u fabrici Nebojša Macanović rekao je da je i opština Bratunac podržala otvaranje ove fabrike, s ciljem oživljavanja privrede, otvaranja novih radnih mjesta i ostvarivanja većih budžetskih prihoda.

Macanović kaže da su obezbijeđene znatne količine ogrevnog, odnosno drveta druge klase za probnu proizvodnju peleta u novoj fabrici. Prema njegovim riječima, tek nakon nekoliko mjeseci probnog rada i sagledavanja mogućnosti obezbjeđenja dovoljnih količina sirovine, vlasnik fabrike će donijeti odluku sa kolikim kapacitetom i brojem radnika će početi redovna proizvodnja i da li će biti povećan broj zaposlenih i obim proizvodnje u odnosu na probnu.

On je dodao da prvi dio naziva firme, skraćenica "BHS" znači teritorijalnu odrednicu /Bosna, Hercegovina, Srpska/, dok drugi dio pojašnjava djelatnost firme, a to je proizvodnja energenata za grijanje. U ovoj fabrici vjeruju da će uspjeti da obezbijede redovno dopremanje dovoljnih količina sirovine za kontinuiranu proizvodnju peleta iako i u susjednim opštinama Srebrenica, Milići i Zvornik postoje i rade fabrike za proizvodnju ovog energenta, što otežava obezbjeđivanje adekvatne sirovine potrebnom dinamikom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti