Fining kranovi domaće proizvodnje na projektima širom regije

25.04.2016. 10:26 / Izvor: Akta.ba

Predstavljanje svoje djelatnosti i uspješnih do sada završenih a i trenutno aktuelnih projekata Kompanija Fining d.o.o. učinila je i na nedavno završenm Gradačačkom sajmu GRAPOS EXPO 2016.

Kompanija Fining d.o.o. Gračanica osnovana je 2002. godine, sa dva zaposlena u iznajmljenoj hali i registrirana kao trgovačka firma za prodaju rabljene opreme za građevinarstvo i isporuku revizioniranih mosnih kranova njemačkih proizvođača.

Vremenom su se opredijelili isključivo za industrijske kranove - revizionirane i nove kranove, odnosno na proizvodnju uređaja za dizanje i prenošenje, što je danas i registrirana djelatnost ove kompanije.

Predstavljanje svoje djelatnosti i uspješnih do sada završenih a i trenutno aktuelnih projekata kompanija Fining d.o.o. učinila je i na nedavno završenom sajmu GRAPOS EXPO 2016 u Gračanici.

Esad Avdić, inžinjer u kompaniji Fining d.o.o. za Akta.ba govorio je o trenutno aktuelnim projektima koje kompanija sprovodi.

"Kompanija trenutno radi na izgradnji i proširenju svojih proizvodnih kapaciteta (objekta) za cca 500 m2, što podrazumjeva i dodatnu nabavku operme kao što su CNC plazma - za sječenje limova debljine do 50 mm,  tračna pila, stubna bušilica, univerzalna glodalica i druge”, rekao je Avdić.

Aktuelni ugovori kompanije u zemlji i inostranstvu:

  • "Oniks" doo - Klesarstvo Nezirić Mostar ; dvogredna portalna dizalica 30 t.
  • "EFT - TE i Rudnik Stanari" ; Dvogredna mosna dizalica 12,5 t ( kom 3), te DMD 25 t (kom 1).
  • "Končar - Metalna Industrija" Zagreb - RH; dvogredna mosna dizalica 20/5 t.
  • " Unioninvest" doo: Butile Sarajevo; Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda - mosne i monorail dizalice.
  • "Strabag" doo  Sarajevo - radovi na Kosovu; Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda - mosne i monorail dizalice.

Prema riječima Avdića, u toku su i aktivnosti za certificiranje pogona za standarde EN ISO 3834-2, EN ISO 1090, te CE znak.

Kompanija Fining d.o.o. pored vlastite proizvodnje kranova nudi servisiranje i remontuje sve vrste postojećih halskih kranova i druge opreme za dizanje i prenošenje tereta.

Firma zapošljava inženjere mašinstva, ekonomiste, kao i mašinske tehničare, a ostali djelatnici su stručni i visokokvalificirani radnici elektro i mašinske struke, koji su iskustvo i stručnost stekli u kompaniji Fering d.d. iz Gračanice.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti