CDS consalting promoviše suštinsku promjenu u zemljama u razvoju

16.06.2016. 00:00 / Izvor: Akta.ba
CDS consalting promoviše suštinsku promjenu u zemljama u razvoju

CDS Consulting pruža aktuelne usluge podrške finansijskom poslovanju i usklađenosti sa procedurama.

CDS Consulting je novoosnovana firma, međutim, njen izrazito iskusni menadžment i cijeli tim ima ugled koji je privukao klijenate i ugovore

Firma je trenutno angažovana na provedbi nekoliko ugovora s Chemonics International Inc, poznatom međunarodnom konsultantskom kućom, u zemlji i inostranstvu. Naime, CDS Consulting pruža aktuelne usluge podrške finansijskom poslovanju i usklađenosti sa procedurama; uvođenja mogućih poboljšanja i pojednostavljenja odgovarajućih procedura rada; pravovremeno izvještavanje partnera o svim pitanjima koja se tiču njegovog rada; podrške prilikom organizacije novih projekata. Kako bi osigurao tu podršku, CDS Consulting je u mogućnosti da brzo mobilizira i pokrene domaće i međunarodne konsultante za osiguranje efikasnog i djelotvornog odgovora na zahtjeve koji proizlaze iz potencijalnih razvojnih projekata u Bosni i Hercegovini i šire.

Osim Chemonics International, CDS Consulting je radio za još jednu uglednu organizaciju za međunarodni razvoj, Njemačku razvojnu agenciju – program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini (GIZ ProLocal) – na pripremi izvještaja o mjerama za uvođenje / jačanje inkluzivnih poslovnih modela.

CDS Consulting je također uključen u rad razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Udruženja “Žene za žene International / Women for Women International” na unapređenju marketinških kapaciteta, kao i pronalaženju neiskorištenih prilika i predstavljanju novih vrsta proizvoda za proizvodnju ženama iz ruralnih i prigradskih područja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti