Sredstva od igara na sreću za promoviranje tehničke kulture i inovacija

29.07.2016. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Sredstva od igara na sreću za promoviranje tehničke kulture i inovacija

Lista 24 korisnika sačinjena je po javnom konkursu i dostavljena u prilogu ove odluke.

Na prijedlog federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Ovom odlukom odobrava se raspodjela dijela prihoda u iznosu od 276.920,94 KM uplaćenih u Budžet FBiH u 2014. i 2015. godini, ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću za finansiranje programa i projekata iz oblasti „Promoviranje tehničke kulture i udruženja koja se bave inovacijama za nagradni fond za nagrađivanje inovatora za inovacije od međunarodnog značaja“. Lista 24 korisnika sačinjena je po javnom konkursu i dostavljena u prilogu ove odluke.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će najkasnije u roku od 30 dana, od dana stupanja na snagu ove odluke, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena, koji će biti obavezni da ovom ministarstvu dostave izvještaj o njihovom namjenskom utrošku.

Korisnici sredstava koji u ugovorenom roku ne dostave izvještaj o utrošku sredstava, ili dodijeljena sredstva utroše suprotno propisanim kriterijima, neće moći ostvariti pravo na dodjelu sredstava u naredne dvije godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti