Uspješna implementacija projekta: Podizanje zasada malina

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uspješna implementacija projekta: Podizanje zasada malina

Katarska organizacija je putem Tešanjske razvojne agencije implementirala projekat zasada malina (50 korisnika) ukupne vrijednosti 300.000 KM.

23.08.2016. 08:39 / Izvor: Akta.ba

Direktor Katarske organizacije Charity al Qatariya,Ali A. Al-Suwaidi posjetio je općinu Tešanj kako bi prisustvovao svečanoj ceremoniji uspješne implementacije projekta Podizanje zasada malina.

Katarska organizacija je putem Tešanjske razvojne agencije implementirala projekat zasada malina (50 korisnika) ukupne vrijednosti 300 000 KM.

Tokom sastanka u Općini Tešanj, Općinski načelnik Suad Huskić predstavio je rezultate projekta - proizvođači su ove godine ubrali 35 tona malina koje je otkupila firma EURO STIL, kao i privredne potencijale općine Tešanj.

Ovom prilikom, Direktor Katarske organizacije Ali A. Al-Suwaidi izrazio je zadovoljstvo i čestitao na postignutim rezultatima. Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i koordinator projekta Muhamed Džihić.

Nakon sastanka, upriličena je posjeta firmama Agroproduction d.o.o koja se bavi uzgojem organskog povrća u plastenicima ukupne površine 6000m2 i novoizgrađenoj farmi za roditeljska jata (investicija firme MADI).

Posjeta je nastavljena susretom sa Izudinom Ahmetlićem u sjedistu firme Hifa Oil pri čemu je razgovarano o uspješnim pričama tešanjskih privrednika i potencijalnim projektima za ulaganje na području općine Tešanj. U prostorijama ove firme održana je svečanost kojoj su prisustvovali i korisnici projekta Podizanje zasada malina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti