Kolektivna izložba privrede ZDK na Sajmu ZEPS 2016.

05.09.2016. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Kolektivna izložba privrede ZDK na Sajmu ZEPS 2016.

Izlagači će biti izabrani putem javnog poziva, u skladu s kriterijima za izbor izlagača.

U cilju stvaranja uslova za podizanje konkurentnosti privrede, Ministarstvo za privredu i Vlada Kantona poduzeli su niz mjera i aktivnosti kako bi došlo do intenziviranja razvoja i povećanja zaposlenosti.

Jedan od projekata povećanja konkurentne pozicije privrednih subjekata je i podrška poduzetništvu za promociju i nastup na sajmovima, kao što je ZEPS 2016, koji će se održati od 04. do 08.10.2016. godine.

U tu svrhu Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 68. sjednici održanoj 01.09.2016. godine donijela Odluku kojom se odobravaju finansijska sredstva “Poslovnom sistemu RMK” dd Zenica u iznosu od 20.999,00 KM u svrhu finansiranja učešća i promocije privrednih subjekata iz Zeničko-dobojskog kantona na 23. Generalnom BH sajmu ZEPS 2016.

“Poslovni sistem RMK” dd Zenica obavezan je da obezbijedi poseban položaj štanda sa minimalno 96 m2 opremljenog izložbenog prostora za organizaciju kolektivne izložbe privrede za minimalno 8 izlagača.

Izlagači će biti izabrani putem Javnog poziva u skladu sa kriterijima za izbor izlagča kao što su: da privredni subjekat ima prepoznatljiv proizvod, da uredno izmiruje doprinose, te da do sada nije izlagao na ZEPS-u. U slučaju da se ne prijavi odgovarajući broj subjekata, Ministarstvo će animirati poduzetnike mimo kriterija iz Javnog poziva.

Prema dosadašnjim iskustvima i dokumentiranim izjavama korisnika ovog poticaja, prethodni nastupi privrednih subjekata na ZEPS-u su bili od izuzetne koristi. Stoga se očekuju slične reakcije i ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti