Šansa za startup kompanije

07.09.2016. 13:44 / Izvor: Akta.ba
Šansa za startup kompanije

HIGH TECH XL poziva sve koji imaju inovativna rješenja iz hardverskih oblasti:3D printing, automobilska, napredna robotika...

Evropski poslovni ubrzavač HIGH TECH XL poziva sve koji imaju inovativna rješenja iz sljedećih hardverskih oblasti:  3D printing, automobilska, napredna robotika, napredni materijali, čiste tehnologije, skladište energije, internet stvari, medtech, poluprovodnici i visokoprecizna oprema, da učestvuju na kampusu koji će se održati u Ajdhovenu (Holandija).

Osnivači startup-a dobijaju široko mentorstvo sa više od 300 mentora, 15.000 eura u kešu po startup-u, radionice prilagođene da odgovaraju individualnim potrebama, podršku za razvoj proizvoda, otvorene ruke za legalnu i finansijsku podršku, upoznavanje sa korisnicima, partnerima i dobavljačima, dnevni susreti 1 na 1 sa menadžerima, dva mjeseca besplatnog prostora u high tech kampusu u Ajdhovenu u Holandiji, angažovanje investitora - pristup kapitalu i podršku za uspostavljanje dogovora, kao i predstavljanje pred više od 200 investitora na Demo danu. 

Prijave se vrše na http://www.hightechxl.com/apply/, a razgovor se može zakazati i putem skajpa pod imenom: hightechxl. 

Aplikacija se zatvara 2. oktobra, a program počinje 28. novembra. XL Day održaće se 16.marta naredne godine, objavljeno je na sajtu Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti