Nakon Tuzle Blitz Cinestar planira otvaranje kina u Sarajevu i Banja Luci

04.10.2016. 08:30 / Izvor: tip.ba

U narednom periodu Blitz Cinestar planira otvoriti kino dvorane i u drugim gradovima BiH. Već sada je izvjesno Sarajevo i Banja Luka, kaže Giljanović.

U završnu fazu ulazi izgradnja Bingo City centra u Tuzli. Radi se o modernom objektu površine 40.000m2 na tri etaže koji se gradi najsavremenijim građevinskim materijalima, a u sklopu kojeg se gradi CineStar multiplex kino sa pet dvorana, piše tip.ba. 

Osim ovog objekat će, između ostalog, sačinjavati hipermarket površine 6.000 kvadratnih metara, restoran sa igraonicom za djecu i ljetnom baštom, te Bingo Bowling (Brunswick) kuglana sa 12 staza. Ovo je jedan od većih projekata, kako u BiH tako i u regionu, gdje će zaposlenje naći oko 200 osoba, piše ovaj portal. 

Ivan Giljanović, menadžer projektnog razvoja Blitz Cinestar d.o.o Hrvatska, za tip.ba kaže da kada se govori o tehničkom opremanju kino dvorane radi o  ultimativnim kino dvoranama. ''Posjetioci će doživjeti čisti adrenalin i potpuno novu dimenziju filmskog doživljaja. Imamo specijalno srebrno gigantsko platno koje daje kristalno čistu sliku, precizniji i jači zvuk sa preko 20 kW zvučne snage'', kaže on.  

U narednom periodu planiraju se širiti i otvoriti kino dvorane multipleksa CineStar i u drugim gradovima BiH. Već sada je izvjesno, kaže, Sarajevo i Banja Luka.

Direktor GD Dekor MB Tuzla, Mersudin Bureković, izvođač radova na kino dvoranama, kaže da su svi materijali sa kojima rade visoke kvalitete i predstavljaju najbolje materijale ove vrste  koji se nude na svjetskom tržištu.

''Složeni projekti poput Cinestar kina su rijetki na našem tržištu, pa nam je tehnička podrška koju nam je pružio Renan Šehović, predstavnik prodaje i  tehnička podrška firme Rigips BiH, bila neophodna i od izuzetno velikog značaja'', naveo je on.

Direktor Fenix AS d.o.o. Srebrenik, Amir Smajić, jedan od izvođača radova na kino dvoranama, kaže da sve kompanije koje učestvuju u ovom projektu imaju veliko iskustvo u složenim projektima tako da saradnja i komunikacija funkcionišu besprijekorno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti