Kompanija Semić svojim konstantnim razvojem lider u bh. mesnoj industriji

05.10.2016. 11:45 / Izvor: Akta.ba

Ova kompanija je u proteklom period na tržište plasirala i nove brendove pod nazivom Blago i Pilla.

Industrija mesa Semić Visoko d.o.o. zasnovana na višegodišnjoj tradiciji porodice Semić u proizvodnji i preradi mesa, predstavila se sa svojim proizvodima na  23. generalnom bh. Sajamu ZEPS 2016. i 13. ZEPS Intermetal u Zenici.

Čuvajući i njegujući tradicionalni način u pripremanju suhomesnatih proizvoda ova kompanija je za sve posjetitelje u svom izložbenom salonu predstavila svoje najkvalitetnije brendove i proizvode iz svoje ponude.

IM Semić od nedavno svu svoju proizvodnju vrši u novo otvorenom proizvodnom objektu u Visokom čija je vrijednosti oko 12 mil. KM i čiji će se obim i dalje širiti kako bi ovoj kompaniji omogućio što bolji plasman na tržištu.

"Zbog konstantnog porasta potražnje za našim proizvodima odlučili smo se na proširenje proizvodnih kapaciteta. Naš novi objekat je sada u potpunosti u funkciji i nalazi se u Ozrakovićima na površini od 5.000m2. Objekat je opremljen sa najsavremenijom opremom za proizvodnju i obradu mesa. Zahvaljujući ovom objektu sada smo povećali kapacitet proizvodnje što nam omogućava da svojim proizvodima zadovoljimo cijelo tržište BiH", za Akta.ba govorila nam je Zinaida Vraćo zadužena za prodaju i marketing u ovoj kompaniji.

Koristeći najmoderniju tehnologiju i tradicionalne recepture IM Semić kreira prepoznatljive proizvode koji zadovoljavaju potrebe i najprobirljivijih kupaca. Proizvodnja ove kompanije se obavlja na najmodernijoj opremi poznatih svjetskih proizvođača opreme za mesnu industriju kao što su Kilia, Vemag, Multivac, Sudpack, Maurer i mnogi drugi.

Ova kompanija je u proteklom period na tržište plasirala i nove brendove pod nazivom Blago i Pilla.

"Radi se o brižljivo odabrani komadima najfinijeg mesa u kombinaciji sa začinima, pripremljeni po tradicionalnoj recepturi, koje zasigurno ni jednog ljubitelja ovakvih proizvoda nisu ostavili ravnodušnim, što se pokazalo i u našim analizama tržišta. Brend Blago na tržište je izbacio suho meso i sudžuku posebnih okusa kao i juneću Tirolsku salamu. Što se tiče brenda Pilla, od sada u svojoj ponudi ima nove tri vrste pilećih salama, to su pileća extra, pileća sa sirom i sa paprikom", kaže Vraćo.

Industrija mesa Semić Visoko uspješno je ispunila i sve uslove koje je zahtijevala Agencija za certifiranje Halal kvalitete i time izvšili recertifiranje Halal standarda BAS 1049:2010. Halal certifiranjem su obuhvaćeni svi proizvodi ove kompanije koji su, kao i do sada označeni znakom Halal kvalitete.

Kompanija će u narednom periodu aktivno da se pozabavi izvozom i drugim tržištima, za koja se nadaju da će da prepoznaju njihov kvalitet kako je to prepoznato i u BiH.

Posjetite štand ove kompanije na 23. generalnom bh. Sajamu ZEPS 2016. i 13. ZEPS Intermetal u Zenici i na licu mjesta se uvjerite u kvalitet njihovih proizvoda.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti