Euro-Roal i Euro-Metali grade nove objekte i šire tržište

06.10.2016. 13:45 / Izvor: Akta.ba

Ova je jako uspješna godina za kompaniju Euro-Metali Doboj Jug i Euro-Roal.

Ova je jako uspješna godina za kompaniju Euro- Metali Doboj Jug. Bilježi rast poslovanja, a u toku je i proširenje skadišnih kapaciteta u centralnom skladištu u Doboj Jugu, kazao je za poslovni portal Akta.ba direktor kompanije Jasmin Subašić.

"Radi se o novih 3.500 m2 skladišnog prostora koji uključuje svu prateću opremu za manipulisanje materijalima, uključujući i kranove", kazao je Subašić, navodeći kako su osim bh. tržišta jednim dijelom prisutni i na crnogorskom tržištu.

Firma je u BiH ove godine potvrdila i lidersku poziciju u distribuciji proizvoda crne metalurgije.

"Novi korak je širenje na tržište susjednih zemalja", pojasnio je Subašić, napominjući kako se u njihovom prodajnom programu nalazi široka lepeza cijevi, limova, nosača, punog čelika, ugaonih profila...

Euro-Roal je već sedmu godinu i učesnik Sajma ZEPS koja se ove godine pojavila zajedno sa sestrinskom firmom Euro-Metali.

Mehmed Rabihić, šef komercijale i zamjenik direktora u kompaniji Euro-Roal Doboj Jug e kaže kako kompanija radi na uvođenju novih programa PVC konstrukcionog profila njemačkog porijekla, zašto su dobili zastupništvo za Balkan, odnosno Srbiju, BiH, Crnu Goru i Hrvatsku.

"Zadovoljni smo rastom kompanije, naročito kod inoxa koji bilježi rast preko 100 % i aluminija oko 30 % u  ovoj godini", kazao je Rabihić, napominjući kako prate i rad sestrinske firme Euro-Metali i preuzimaju lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini.

"Izvozimo na tržište Crne Gore, gdje imamo firmu sa kojom smo napravili partnerske odnose, odnosno oni rade prodaju naših proizvoda", dodao je Rabihić, napominjući kako su na Sajmu predstavili LD-ov profil, inox program cijevi, limove,šipke, konstrukcione aluminijske profile, roletne, klupice...

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti