Ozvaničena saradnja Chronos d.o.o. i Službe za zapošljavanje ZE-DO kantona

14.10.2016. 07:47 / Izvor: Akta.ba
Ozvaničena saradnja Chronos d.o.o. i Službe za zapošljavanje ZE-DO kantona

O terminima održavanja radionica će svi polaznici biti blagovremno obavješteni putem Službi za zapošljavanje kojima pripadaju.

U prostorijama JU Službe za zapošljavanje ZE-DO kantona, Chronos d.o.o. je 11.10.2016. godine ozvaničio saradnju sa Službom potpisivanjem Ugovora sa direktorom Marinkom Kelavićem.

Ugovor je dio projekta “Registracija, pokretanje i poslovanje djelatnosti samostalnog poljoprivrednog proizvođača“, izrađenog od strane JU Službe za zapošljavanje ZE-DO kantona.

Zahvaljujući potpisanom Ugovoru o saradnji, aplikanti Programa samozapošljavanja, a i ostale zainteresovane nezaposlene osobe će biti educirane po pitanju postupka registracije, pokretanja i općenito poslovanja, početnih troškova i dr. nejasnoća sa kojim se budući samostalni poljoprivredni poduzetnici mogu susresti.

Projekat će doprinijeti boljim uvjetima zapošljavanja i samozapošljavanja na području Zeničko-dobojskog kantona. Istim se želi dodatno educirati i potaknuti nezaposlene osobe da pokreću vlastite biznise, posebno u poljoprivredi za što još ima otvorenih javnih poziva i prilično dosta neutrošenih novaca.

"Ovim projektom se želi pomoći svim aplikantima sa područja ZDK koji su tijekom 2016. godine različitim programima samoupošljavanja kroz poljoprivredu postali registrirani poljoprivredni proizvođači, da lakše obavljaju svoju djelatnost, da se educiraju glede vođenja poslovnih knjiga, ispostavljanja faktura, plaćanja poreza, doprinosa tj. da se detaljno upoznaju sa ukupnim poslovanjem samostalnog poljoprivrednog proizvođača", istakao je ravnatelj/direktor Kelavić, koji je ujedno i voditelj cijelog projekta.

Finansijska sredstva za sprovođenje projekta su obezbijeđena od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe za zapošljavanje ZDK, Općine Zenica i Chronos d.o.o.

U naredna dva mjeseca edukacije će biti održane u svih 12 općina Zeničko-dobojskog kantona u vidu dvodnevnih radionica, po čijem završetku će aplikantima biti dodjeljen certifikat.

Edukacijama će se aplikantima obezbijediti potrebna znanja i smjernice koja će im uštedjeti vrijeme, a i novac. Na ovaj način se nastoji pružiti kvalitetan start samostalnom preduzetniku, ali i poboljšanje uslova da se poticaj od Programa iskoristi uz maksimalne rezultate.

O terminima održavanja radionica će svi polaznici biti blagovremno obavješteni putem Službi za zapošljavanje kojima pripadaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti