U Varšavi predstavljene turističke atrakcije Bosne i Hercegovine

18.10.2016. 09:31 / Izvor: Akta.ba
U Varšavi predstavljene turističke atrakcije Bosne i Hercegovine

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma u Varšavi koji je održan od 14. do 16. oktobra.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma  u Varšavi koji je održan od 14. do 16. oktobra 2016 godine. Sajam pod nazivom "World Travel Show" održan je u prostorijama " PTAK Warsaw Expo", najvećem izložbenom i kongresnom centru u Centralnoj Evropi. 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Poljskoj Duško Kovačević prisustvovao je svečanom otvaranju Sajma zajedno sa predstavnicima poljske vlade i Parlamenta, te predstavnicima turističkih organizacija, medija, privrednih komora i velikog broja posjetilaca. 
 
Pored predstavnika Ambasade Bosne i Hercegovine, turističke potencijale svojih zemalja u Varšavi, predstavile su i zemllje našeg regiona: Makedonija, Hrvatska i Srbija. Takođe učešće na Sajmu uzeli su Kina, Filipini, Češka Republika, Slovačka, Meksiko, Mađarska i dr. 

Zainteresovanim posjetiocima, turoperaterima, agencijama i drugim učesnicima, predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine su na svom izložbenom štandu predstavili bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Na štandu su bili dostupni promotivni materijali naših gradova kao sto su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Konjic i dr. 

Poseban akcenat stavljen je na potencijal bosanskohercegovačkih banjskih lječilišta, zimskih i ljetnih odmarališta, a predstavljene su i mogućnosti organizovanja raftinga, kampovanja i lovnog turizma. Veoma dobra posjećenost našeg štanda govori o velikom interesu posjetilaca za turističke atrakcije Bosne i Hercegovine. 

Zajedno sa predstavnicima Ambasade Bosne i Hercegovine u organizaciji ove aktivnosti učestvovali su i volonteri međunarodne škole "Meridijan" iz Varšave, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti