U Turskoj otvoreno zajedničko privredno predstavništvo Srbije i BiH

27.10.2016. 08:55 / Izvor: SRNA
U Turskoj otvoreno zajedničko privredno predstavništvo Srbije i BiH

Trojica ministara otvorili su zajedničko privredno-turističko predstavništvo Srbije i BiH u Istanbulu.

Ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim LJajić i ministar ekonomije Turske Nihat Zejbekči su u Istanbulu potpisali Memorandum o trgovinskoj saradnji.

Trojica ministara otvorili su zajedničko privredno-turističko predstavništvo Srbije i BiH u Istanbulu, a održan je i biznis forum Srbija-BiH-Turska na kojem su učestvovali privrednici tri zemlje.

Šarović je nakon potpisivanja rekao novinarima da će ovaj memorandum dati značajan podsticaj ukupnoj saradnji tri zemlje.

"Naši susreti u kontinuitetu doprinose dobrom odnosu tri zemlje i danas je dat snažan pozitivan signal našim privrednicima. Najbolji dio u tim odnosima je ovaj trgovinski dio, a razmjena robe između BiH i Turske u kontinuitetu raste godinama", napomenuo je Šarović.

Prema njegovim riječima, u 2015. godini trgovinska razmjena BiH i Turske je iznosila 600 miliona dolara.

"Sporazum o slobodnoj trgovini dat će uspon našim aktivnostima. Uzajamno ćemo se truditi da i u drugim poljima unapređujemo odnose, kao što su investicije i turizam. Zajednički centar i predstavništvo u Istanbulu daće novi podsticaj i zahvalan sam turskom ministru na zalaganjima koje su doveli do ovog važnog trenutka", rekao je Šarović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti