Sporazum o uspostavljanju Mreže za konkurentnost Hercegovine

29.11.2016. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Sporazum o uspostavljanju Mreže za konkurentnost Hercegovine

Cilj ovog Sporazuma je doprinijeti jačanju konkurentnosti i razvitaka gospodarstva na području cijele regije Hercegovine.

U prostorijama INTERA Tehnološkog parka u Mostaru, prošle sedmice je sklopljen Sporazum o suradnji s ciljem uspostave Mreže za konkurentnost Hercegovine između partnera: REDAH, SPARK, INTERA, Drvni klaster Hercegovine i Turistički klaster Hercegovine.

Sporazum je sklopljen u okviru REDAH-ovog projekta HIVES (High – Level Innovation for a Value – Driven Exploitation of a Joint S3 in the Adriatic Area) koji je odobren za financiranje u sklopu programa Jadranske prekogranične suradnje 2007-2013, ciljanog natječaja Europske strategije za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR).

Cilj ovog Sporazuma je doprinijeti jačanju konkurentnosti i razvitaka gospodarstva na području cijele regije Hercegovine te jačanje Hercegovine kao gospodarske regije. Sporazumom će se stvoriti okvir za buduću međusobnu suradnju u okviru koje će lokalni partneri zajednički raditi na jačanju konkurentnosti Hercegovine kao gospodarske regije te će se zajednički raditi na njenoj promociji i potencijalima.

Ovo je još jedan u nizu REDAH-ovih projekata kojima neprekidno rade na razvitku gospodarstva cijele Hercegovine te na uspostavljanju veza i partnerstva radi što boljih rezultata. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti