Bingo investirao u Semberku: Fabrika spremna i za rad punim kapacitetom

02.12.2016. 08:35 / Izvor: Akta.ba

U proteklom periodu kompanija Bingo je investirala  velika sredstva u obnovu pogona, otklonjeni su svi nedostaci i započeta je proizvodnja.

Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina „Semberka“  vraćen je u funkciju nakon više od 3 godine. U četvrtak 1.12.2016. u posjeti  Fabrici  bio je gradonačelnik Bijeljine  gdin Mićo Mićić, koji  je zajedno sa predstavnicima kompanije Bingo i rukovodiocem proizvodnje Zlatanom Pejićem  obišao obnovljeni proizvodni pogon fabrike.

U proteklom periodu kompanija Bingo je investirala  velika sredstva u obnovu pogona, otklonjeni su svi nedostaci i započeta je proizvodnja.  Već mjesec dana na policama Binga se može naći Semberski dodatak jelima u pakovanju od 500g i 1000g. Fabrika je sada spremna i za rad punim kapacitetom.

"Do sada nismo radili punim kapacitetom, jer nakon stečaja nismo uspjeli dogovoriti dovoljne količine s poljoprivrednicima. Od naredne sezone će se raditi punim kapacitetom, jer smo počeli ugovarati  saradnju sa poljoprivrednicima  iz cijele Semberije i okoline. U proteklom periodu prerađeno je 2500 t povrća, od čega je proizvedeno 327t sušenog povrća i dodatka jelima. Naš Semberski začin je jedini na tržištu koji sadrži  20% sušenog povrća, rađen je po staroj recepturi od najkvalitetnijih sastojaka. Ponosni smo što smo na tržište vratili dobro poznati brend. U našem začinu sadržano je  sušeno povrće iz naše proizvodnje što ga samim tim čini kvalitetnijim od drugih proizvoda", rekao je Zlatan Pejić, rukovodilac proizvodnje.

"Kompaniji Bingo ali i svim poljoprivrednicima iz Janje i Semberije želim mnogo uspjeha u radu. Semberka je bila ponos Janje i Semberije .I pokretanje njene proizvodnje je od velikog značaja za ovu regiju", istakao je gdin Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Planovi kompanije Bingo su veliki. U 2017. godini u krugu fabrike formirat će se otkupna stanica za poljoprivredne proizvode koji će se na tržište BiH plasirati kroz Bingo trgovine. Planirana je i proizvodnja  i izvoz  sušenog krompira, mrkve, paštrnjaka,srijemoša,luka ali i ostalih povrtlarskih kultura. Već sada je u fabrici angažovano 78 radnika, što je za ovu regiju od velikog značaja. Kad fabrika krene punim kapacitetom  angažovat će se još najmanje 50 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti