Versatek: Podrškom u radu sa dokumentima osiguravamo povrat investicije

08.02.2017. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Versatek: Podrškom u radu sa dokumentima osiguravamo povrat investicije

Bh. tržište postalo je bogatije za još jednu 100% domaću firmu osnovanu sa ciljem pružanja kvalitetnih usluga podrške i rješenja u radu sa dokumentima.

Bh. tržište postalo je bogatije za još jednu 100% domaću firmu osnovanu sa ciljem pružanja kvalitetnih usluga podrške i rješenja u radu sa dokumentima.

Riječ je o firmi Versatek d.o.o. Sarajevo koja je zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu zaposlenih i razumijevanju tehnologija i rada sa dokumentima, već ostvarila zavidnu ekspanziju i opravdala povjerenje klijenata.

Osnovna djelatnost firme je podrška poslovnim korisnicima u radu sa dokumentima, odnosno  pružanje usluga i opreme za poboljšanje radnih procesa vezanih za štampu, kopiranje, skeniranje  i upravljanje dokumentima i ispisom.

"Usluge koje pružamo klijentima su održavanje i najam opreme, analiza i optimizacija ispisne flote te usluge digitalizacije papirne građe a sve u cilju smanjenja troškova i povećanja efikasnosti u radu naših klijenata", kazao je za portal Akta.ba Kemal Muderizović, direktor Versateka čije je dugogodišnje iskustvo, poduzetnički duh i vizija bilo presudno za osnivanje vlastite firme.

Njihovi klijenti su kompanije iz svih industrija koje žele smanjiti troškove i poboljšati svoje radne procese  vezane za dokumente. Rješenja i usluge su prilagodljivi potrebama klijenata pa tako imaju funkcionalna i ekonomična rješenja za organizacije svih veličina.

"Naše rješenje za upravljanje ispisom pruža nadzor nad troškovima ali i nadzor nad opremom i korisnicima, te nadzor nad samim dokumentima koji se ispisuju, kopiraju, skeniraju itd...Uz automatizaciju i ubrzanje radnih procesa, kroz naš sistem klijentima i partnerima omogućavamo da u svakom trenutku jednim klikom miša dobiju pregled kompletne ispisne flote, aktivnih i neaktivnih uređaja i korisnika, dokumenata te troškova, odnosno postignutih ušteda. Naravno, rješenje je prilagodljivo tako da su pokrivene i specifične potrebe za dodatnom zaštitom informacija ili integracijom u radne tokove kompanije", objašnjava Muderizović.

Dodaje da ovakva podrška u radu sa dokumentima osigurava povrat investicije u opremu i rješenja te pruža zaštitu od generisanja nepotrebnih velikih troškova.

Inače, njihov prodajni portfolio čini samo jedan proizvod – to je rješenje, odnosno krajnji rezultat koji postižu kod korisnika u uštedama i poboljšanju efikasnosti u radu sa dokumentima.

"Oprema i usluge iz naše ponude su birani, planirani dijelovi rješenja i podređeni su tom rezultatu", ističe on, dodajući da su njihovi prethodni angažmani i iskustva uključivali rješenja problema kod kompanija iz raznih branši, kao što su finansije, bankarstvo, proizvodnja, osiguranja, distrubucija itd...

"U današnjem poslovanju, kompanije su suočene sa velikim brojem izazova, od toga kako zaštititi informacije, smanjiti troškove, povećati efikasnost u radu i iskoristivost resursa, do toga kako upravljati velikom količininom ulaznih i izlaznih informacija u elektronskoj i papirnoj formi... i da ne nabrajamo dalje.  Mi smo kompanija koja pomaže u rješenju ovih i sličnih problema te će se naš razvoj i dalje kretati u tom smjeru", zaključuje direktor Versateka.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti