Planjax komerc vodeća izdavačko-štamparska kuća u BiH

10.02.2017. 10:22 / Izvor: Akta.ba
Planjax komerc vodeća izdavačko-štamparska kuća u BiH

Jedna od vodećih izdavačko-štamparskih kuća, bar kada je knjiga u pitanju zasigurno je Planjax komerc.

Samo u pošloj godini Planjax je svake sedmice izdava po jedno do dvoje djela, što ukupno iznosi preko 70 knjiga, odnosno oko 100 000 primjeraka knjiga i na taj način preuzeo primar u izdavačkoj produkciji u BiH, istakla je izvršna direktorica ove kuće Muamera Planjac.

Jedna od vodećih izdavačko-štamparskih kuća, bar kada je knjiga u pitanju zasigurno je Planjax komerc, kompanija koja slavi 30. rođendan ovih dana. Naime po broju naslova objavljenim u protekloj godini ova kuća je to potvrdila. Svake sedmice iz redakcije Planjax publik, samo sprat niže u štampariju Planjax print odlazi po jedan odnosno dva djela u tiražu blizu 100.000 primjeraka knjiga.

Neke su štampali u tiražu 500 i 1.000,  ali su izbor priča sa konkursa Planjaxovo pero štampali u 17.000 primjeraka a knjige Bajruzina Hajre Planjca u tiražu od 8.000 primjeraka, rekla je Muamera Planjac, izvršna direktorica ove kuće dodajući.

"U prošloj godini štampali smo djela akademika prof. dr. Galiba Šljive, kapitalan projekt Bosne i Hercegovine u kompletu od dvanaest knjiga, zatim akademika Abdulaha Sidrana, Džemaludina Latića, Muje Musagića, Ivana Kordića, Gorana Simića, Ahmeda Burića, Senke Marić, Mile Jukića, Emine Žunem Jasne Šamić, Kemala Mahmutefendića, Nedžada Ibrahimovića, Mirsada Sinanovića, Bajruzina Hajre Planjca, Mehmeda Međe Đedovića, Destana Kolašinca, Senade Kadribašić, Amele Semić-Hebib, Suade Suljić-Sokolović, Senada Imamovića, Esada Kopića, Edina Šarića, Milorada Kostića, Admira Muhića, Osmana Hadžića, Sakiba Kurtića, Avde Halilovića i brojnih drugih, kako afirmisanih tako i novopečenih autora kojima izlazimo u susret i pomažemo im da svoje djelo donesu na svijet u što boljem svjetlu", dodala je Planjac.

Ovih dana u pogonima štamparije Planjax print instalira se nova opremu gdje će biti znatno kvalitetniji, brži ali i povoljniji način štampe, te na taj način zasigurno privući nove kupce. Iz novih pogona treba da se pojavi još jedna nova knjiga pod nazivom „Let tuđim krilima“ u kojoj je zastupljeno pedesetak autora sa konkursa - natječaja Planjaxovo pero 2016 za najbolju priču za djecu i omladinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti