Pogledajte pregled akata kojima su uvedena nova opterećanja na privredu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pogledajte pregled akata kojima su uvedena nova opterećanja na privredu

Akta.ba donosi pregled akata kojima su uvedena nova opterećenja za poslodavce, koja su usvojena ili se nalaze u proceduri usvajanja.

23.02.2017. 16:11 / Izvor: Akta.ba

Dugo najavljivani prijedlog novog Zakona o porezu na dohodak naći će se u ponedjeljak pred članovima Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH koje čine predstavnici Vlade FBIH, Saveza samostalnih sindikata BiH i Udruženje poslodavaca FBIH.

Najnoviji prijedlog Vlade FBiH za oporezivanja plaća u FBiH predviđa rast poreza na dohodak i uvođenje takozvane diferencirane stope.

Vlada u prednacrtu novog Zakona o porezu na dohodak predviđa da se mjesečna osnovica plate do 800 KM oporezuje sa 13 posto, dok će iznos plate iznad 800 KM biti oporezovan sa čak 20 posto.

Udruženje poslodavaca smatra da je to novi udar na poslodavce koji će se pogubno odraziti na radnike.

Inače, u protekloj godini uvedena su nova opterećenja za poslodavce koja su usvojena ili se nalaze trenutnoj proceduri usvajanja koja vam donosimo u nastavku.

P R E G L E D

Akata kojima su uvedena nova opterećenja za poslodavce, koja su usvojena ili se nalaze u proceduri usvajanja: 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti