Business Leadership konferencija: Pouzdanost tima, siguran put do uspjeha

09.03.2017. 13:46 / Izvor: Akta.ba

Business Leadership konferencija u Sarajevu okupila oko 300 učesnika i sedam govornika.

U Sarajevu se danas održava Business Leadership konferencija koja je namjenjena liderima kompanija. Centralna tema konferencije je pouzdanost koja je siguran put do uspjeha.

Rešid Muratović, organizator ispred In Academy kazao je kako je zadovoljan današnjim događajem koji je okupio 300 učesnika i sedam govornika.

"Na organizovanju današnjeg događaja radilo se tri mjeseca, a u okviru Business Leadership konferencije za 16 kompanija koje podržavaju pouzdanost kao vrijednost biće uručene zvijezde pouzdanosti“, kazao je Muratović.

Na konferenciji je istaknuto kako je teško zamisliti svakodnevni život bez pouzdanih partnera, pouzdanih informacija i pouzdanih saradnika. Kategorija pouzdanosti je jedna od najvažnijih kategorija za stabilan rast i razvoj poslovanja.

Gordana Kadoić iz Adria Corporate Education kazala je kako je tim generator posla. "Ne možemo sve sami za uspjeh nam je potreban tim. Uspješan lider ima tim koji većinu poslova obavlja bolje od lidera", kazala je Kadoić, pojašnjavajući kako pojedini lideri nisu svjesni stvari koje guše njihovo liderstvo. "Lideri moraju biti svjesni svojih postupaka i svojih riječi. Stoga se često puta lideri upletu u svoju vlastitu mrežu jer jedno pričaju, drugo rade, treće razmišljaju."

Kazala je kako je liderstvo vođenje pravog razgovora s pravim ljudima u pravo vrijeme. "Liderstvo pomiče planine", naglasila je Kodoić, te poručila liderima da članovima tima omoguće razvoj, da usklade lidere sa talentima, da se ljudi iskaću, daju poticaj onima koji žele učiti. "Educirajte i moticirajte sebe i članove svog tima", naglasila je Gordana.

Berin Alagić iz Bosnalijeka govorio je o izazovima mladih menadžera. Kazao je kako svaki uspjeh ima svoju cijenu.

"Mladi menadžer mora imati strast za izazovima uz spremnost za odricanje, naporan rad bez alternative i fokus na prioritete", kazao je Alagić, te dodao kako je tim bogat onoliko koliko je različit.

Erol Mujanović, panelista današnje konferencije kaže kako je liderstvo oblast na kojoj treba dosta raditi. Smatra, kako ima dosta pojedinaca koji rade dobro, međutim gledajući na političku scenu, BiH se nalazi među najgorim zemljama u liderstvu.

Razlog ovome su svakako, navodi nezadovoljni ljudi. Tako da osoba koja vodi tim, kaže Mujanović mora puno raditi na sebi kako bi vlastitim primjerom pokazala kako treba raditi.

U nastavku Business Leadership konferencije o liderstvu, izazovima, isustvima, te liderstvu u ekstremnim uvjetima govorili su najbolji govornici i to: Ismir Omeragić (Valicon), Tomislav Cvitanušić (Motivacijski govornik), Igor Todorovac (Hayat TV), Nikola Marković (BHRT)...

Inače, Business Leadership Conference se drugi put organizira u Sarajevu i okupila je direktore i executive managere najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Konferenciju je organizirala In Academy u saradnji sa agencijom Altermedia d.o.o Sarajevo, vodeći ponuđači na tržištu poslovne edukacije u Bosni i Hercegovini.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti