Vlada FBiH: Produžen moratorij na zapošljavanje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH: Produžen moratorij na zapošljavanje

Obustava se odnosi i na zaključivanje svih ugovora o djelu, osim u slučaju neodgodive potrebe.

08.04.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba

Vlada Federacije BiH je jučer je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, izmijenila zaključak sa 85. sjednice održane 28.12.2016. godine, koji se odnosi na moratorij na zapošljavanje.

Na taj način Vlada je zadužila federalne uprave, upravne organizacije, ustanove i druge federalne institucije i službe, Agenciju za državnu službu FBiH i institucije FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koja vrše javna ovlaštenja i imaju svojstvo pravne osobe, izuzev federalnih ministarstava, da obustave konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 30.6.2017. godine.

Obustava se odnosi i na zaključivanje svih ugovora o djelu, osim u slučaju neodgodive potrebe, kada ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti