Projekat u Sanskom Mostu: Siguran posao nakon srednje

10.04.2017. 08:54 / Izvor: Nezavisne novine
Projekat u Sanskom Mostu: Siguran posao nakon srednje

Firma "Sana Tel" iz Sanskog Mosta, prezentira ovih dana po srednjim školama u ovom gradu projekat "Siguran posao nakon srednje".

Firma "Sana Tel" iz Sanskog Mosta, prezentira ovih dana po srednjim školama u ovom gradu projekat "Siguran posao nakon srednje", kojim učenicima nudi mogućnost zaposlenja odmah nakon prestanka školovanja.

Prema riječima vlasnika kompanije Afana Šupuka, mladim ljudima nude mogućnost zaposlenja u oblasti telemarketinga ukoliko poznaju njemački jezik.

"Omogućavamo učenicima da odmah nakon završetka srednje škole nađu svoje mjesto u našoj firmi. Mislimo da je za njih posao jednostavan i privlačan, budući da su telefoni sastavni dio njihovih života", istakao je Šupuk i dodao kako kompanija "Sana Tel" iz godine u godinu povećava svoje aktivnosti i tržište na području telemarketinga i u ovom segmentu jedna je od najuspješnijih firmi u BiH.

Osnovani su 2013. godine kada su započeli rad sa svega pet zaposlenih, dok danas zapošljavaju 129 radnika.

Trenutno su u fazi realizacije projekta "Sana Tel Business Centra", koji podrazumijeva nadogradnju i proširenje objekta u kojem se trenutno nalazi firma, a krajnji cilj je zapošljavanje ukupno 450 ljudi. Kompanija "Sana Tel" će u narednom periodu ovakva predavanja održati i u srednjim školama na području nekoliko susjednih gradova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti