Predsjednik Islamske razvojne banke stiže na SBF 2017

08.05.2017. 14:04 / Izvor: Akta.ba
Predsjednik Islamske razvojne banke stiže na SBF 2017

Predsjednik Islamske razvojne banke Bandar M. H. Hajjar stiže na SBF 2017: Prvi čovjek banke sa kapitalom većim od 150 milijardi dolara

Predsjednik Islamske razvojne banke Bandar M. H. Hajjar stiže na SBF 2017: Prvi čovjek banke sa kapitalom većim od 150 milijardi dolara

Predsjednik jedne od najmoćnijih finansijskih institucija u svijetu - Islamske razvojne banke (IDB), njegova ekselencija dr. Bandar M. H. Hajjar učestvovat će na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, potvrdili su organizatori skupa koji se održava u Sarajevu 22. i 23. maja.

Visoki gost i zvaničnik institucije koja je suorganizator najveće investicijske smotre u jugoistočnoj Evropi će zajedno sa direktorom Bosna Bank International, Amerom Bukvićem, održati pozdravni govor na otvaranju konferencije.

Hajjar dolazi kao predstavnik i prvi čovjek najveće finansijske institucije iz islamskog svijeta Islamske razvojne banke, čiji je kapital veći od 150 milijardi američkih dolara. Članice ove banke su 57 zemalja.

Dino Selimović, direktor marketinga i komunikacija BBI ističe zadovoljstvo činjenicom da će dr. Hajjar prisustvovati Sarajevo Business Forumu 2017.

"Velika nam je čast što će ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovati novoizabrani predsjednik Islamske razvojne banke Dr. Bandar M. H. Hajjar, koji će prvi put u toj funkciji posjetiti Bosnu i Hercegovinu. IDB je uz BBI banku koorganizator Sarajevo Business Foruma, kao i većinski dioničar Bosna Bank International", kaže Selimović.

Predsjednik Islamske razvojne banke bivši je ministar u Vladi Saudijske Arabije i ima impresivnu biografiju.

Prije dolaska na dužnost prvog čovjeka IBD, koja širom svijeta realizira brojne i vrijedne investicijske i razvojne projekte, obavljao je dužnost ministra hadža, te ministra kulture i informiranja Kraljevine Saudijske Arabije. Bio je i član Shure, vrhovnog saudijskog vijeća tokom 12 godina te njegov potpredsjednik.

Aktivan je u promociji ljudskih prava te je bio osnivač saudijskog Nacionalnog društva za ljudska prava. Doktor je ekonomskih nauka, a bio je i urednik utjecajnog poslovnog magazina. Prošle godine u oktobru preuzeo je dužnost predsjednika Islamske razvojne banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti