"Fly Fly Travel" stiže u Sarajevo

24.05.2017. 08:12 / Izvor: Akta.ba
'Fly Fly Travel' stiže u Sarajevo

Jeftine avio-karte i povoljniji turistički aranžmani agencije "Fly Fly Travel" od maja će biti dostupni građanima BiH, zahvaljujući firmi "4 ASH".

Jeftine avio-karte i povoljniji turistički aranžmani agencije "Fly Fly Travel" od maja će biti dostupni građanima Bosne i Hercegovine, zahvaljujući firmi "4 ASH" d.o.o. Sarajevo koja je postala nosilac franšize za Federaciju BiH.

Naime, firma "4 ASH" d.o.o. Sarajevo pruža usluge iz oblasti administracije, pravne i računovodstvene službe, a odnedavno je proširilia oblast djelovanja i u svoj dijapazon usluga uvela i oblast turizma.

"Generalna direktorica firme '4 ASH' d.o.o. Arnela Hadžović je inicijalna kapsila i idejni tvorac projekta. Iz tog razloga došli smo u kontakt sa najpoznatijom turističkom kompanijom 'Fly Fly Travel' iz Srbije sa kojom smo zaključili ugovor o kupoprodaji franšize za naše tržište", kaže Mersid Zafirovski, izvršni direktor firme za portal Akta.ba.

Radi se o agenciji koja posluje od 2009. godine i koja se za kratko vrijeme pozicionirala među vodećim turističkim agencijama.

U okviru franšiznog poslovanja u Maloj Aleji na Ilidži će krajem maja biti otvorena i poslovnica agencije "Fly Fly Travel" Sarajevo, a koja će biti opremljena u svom prepoznatljivom stilu i dizajnu.

"Samim otkupom franšize i inauguracijom poslovnice naš primarni target je da se prilagodimo tržištu kako cijenama, tako i kvalitetom usluga i da u narednima godinama opravdamo povjerenje koje nam je dato ovim ekskluzivnim projektom", ističe Zafirovski, dodajući da su ponosni na već postignuti uspjeh samim tim što su uspjeli dovesti u BiH veliku kompaniju poput njih koja posluje sa više od 13 poslovnih jedinica u Srbiji, zatim Podgorici, Banja Luci, Istanbulu, Rijeci, Beču i Ljubljani.

Govoreći o tome kako su se odlučili da postanu primalac njihove franšize, direktorica Arnela Hadžović kaže da su se za "Fly Fly Travel" odlučili jer se radi o kompaniji koja je prepoznatljiv brend na tržištu, koja ima razrađen sistem rada i široku paleta proizvoda u ponudi.

"Pored toga, velika je olakšica što su bh. građani su upoznati sa radom ove agencije i jako puno koriste njene usluge. Mislim da će ovo biti velika povlastica za naše građane, samim tim što će moći putovati iz Sarajeva, a vremenom će se omogućiti i uspostava direktnih linija za određene destinacije kojih do sada nije bilo», ističe ona, dodajući da su već sklopljeni ugovori sa niskobudžetnim kompanijama, a jedna od njih je i Wizz Air.

Ono što je također interesantno jeste što je bh. tržištu, odnosno njima kao franšizerima prvi put dopušteno da se radi incoming.

"Fly Fly Travel je do sada radio samo outgoing i ovo je veliki izazov jer smo prva franšiza koja će raditi na tome, ali mislim da će naša zajednička saradnja na tome doprinijeti da na tom polju ostvarimo velike rezultate", dodaje Hadžović.

Naglašava da će ovo biti jedina agencija u BiH koja će pored prodaje aranžmana, karata, imati i dodatne bonove za putovanja.

"Radi se o Fly Vip programu za fizička lica koji će svim klijentima 'Fly Fly Travel-a' biti dostupan besplatno. I već prilikom prve kupovine kartice, koja je personalizovana, klijenti će dobijati poene, a te iste poene mogu iskoristiti već pri sljedećoj kupovini", objašnjava Hadžović.

Inače, glavna djelatnost kompanije "Fly Fly Travel" je prodaja avio karata, ali se bavi i prodajom vrlo kvalitetnih turističkih aranžmana. Usljed dobre pozicioniranosti na tržištu posvetila se i zastupništvu poznatih avio kompanija, među kojima su Sky Work, Olymipic Air, Mistral Air i Tap Portugal, a danas su to Pegasus Airlines, Aegean Airlines, TAROM, Belavia i Air Cairo.

Zbog neraskidive veze sa avijacijom, kompanija je osnovala i svoj obrazovni centar Fly Fly Academy, koji nudi program obuke za kabinsko osoblje, odnosno stjuardese i pilote, kao i obuku za prodaju avio-karata i aranžmana, a koju trenutno pohađaju dva uposlenika agencije "4 ASH".

Obuka za prodaju avio-karata i aranžmana provodi se u sjedištu kompanije u Beogradu, što također ulazi u obavezni "paket" podrške davaoca franšize.

"U sklopu kompanije egzistira i Fly Fly Academy, centar za obuku kadrova za civilnu avijaciju. To je jedan ekstremno profesionalan i studiozan program koji polaznike istog educira u tom kontekstu i priprema za potencijalna zaposlenja u svim velikim svjetskim avio-kompanijama", objašnjava Zafirovski.

Ono što je interesantno je činjenica da je Fly Fly Travel jedina agencija u regionu koja posjeduje svoj magazin, Fly & Travel Inflight Magazine, mjesečnik koji donosi tekstove o turizmu, civilnoj avijaciji, putovanjima i zanimljivostima iz cijelog svijeta.

Pored svega toga, u Beogradu je otvoren i prvi Fly Fly Shop, u kome se prodaju makete aviona poznatih svjetskih avio kompanija, a sličan će biti otvoren i u sklopu poslovnice u Sarajevu.

"Pored maketa aviona u shopu će se moći naći i mjerači težine prtljaga što će biti dodatna olakšica za sve one koji pretjeraju prilikom pakiranja svojih kofera, kao i razne druge asesoare i pomagala za putovanja", kaže Hadžović.

Za kraj poručuju da vjeruju da će se vremenom stvoriti uslovi za upošljavanje novih zaposlenika i da će prednost u tome imati mladi ljudi sa biroa.

4 ASH

Firma "4 ASH" je društvo za distribuciju, turizam i ugostiteljstvo koje je kao takvo registrovano u sudskom registru. Vremenom, dolazi do proširenja usluga, te nude i usluge registriranja firmi, poslovnih jedinica, vađenje radnih dozvola i boravaka za strane državljane.

Također, agencija ima i računovodstvenu službu koju čini tim certificiranih računovođa koji uspješno vode poslovne knjige i do sada imaju preko 20 zadovoljnih klijenata.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti