RAŽ uspješno realizirao još jedan projekat

24.05.2017. 09:15 / Izvor: Akta.ba
RAŽ uspješno realizirao još jedan projekat

Učenicima i profesorima su uručene zahvalnice i simbolični pokloni a kao nagradu, organiziran je posjet tehnološkom parku HUB 387.

U prostorijama KŠC Don Bosco u Žepču, održana je završna manifestacija pilot projekta „Intervencija razvoja tržišta u sektoru poslovnih usluga u Općini Žepče“ koji je podržan od projekta MarketMakers a implementira Razvojna agencija Žepče.

Manifestaciji su prisustvovali, pored direktora, profesora i učenika srednjih škola u Općini Žepče, Općinski načelnik Mato Zovko, Predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktor Službe za zapošljavanje ZDK Anto Pešić, šefica Birora rada Općine Žepče Verica Matijević, predstavnica projekta MarketMakers Almira Kadić, facilitator u sektoru poslovnih usluga za Općinu Žepče Kenan Kesić – REZ agencija, pomoćnik Općinskog načelnika Ilija Barešić, predstavnici firme Arger d.o.o Sarajevo te direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

U sklopu manifestacije učenici Srednje mješovite škole „Žepče“ i Katoličkog školskog centra Don Bosco prezentirali su prototipe modela koji su, uz podršku profesora uradili u programu SolidWorks, softveru za računalno potpomognuto konstruiranje i dizajn proizvoda,  doniranog od projekta MarketMakers. U vrlo kratkom periodu, od nepuna dva mjeseca, učenici su konstruirali model drona, električne gitare te mini robota te više nego uspješno obavili projektni zadatak.

Učenicima i profesorima su uručene zahvalnice i simbolični pokloni a kao nagradu, organiziran je posjet tehnološkom parku HUB 387 u Sarajevu u utorak, 23.05.2017. godine.

U protokolarnom dijelu prisutnima su se obratili Općinski načelnik Mato Zovko, ravnatelj KŠC Don Bosco Milan Ivančević, direktorica RAŽ-a Branka Janko, Almira Kadić ispred MarketMakersa, Kenan Kesić ispred REZ-a, ravnatelj Tehničko-obrtničke škole KŠC Don Bosco Milan Antunović te direktor Srednje mješovite škole Žepče Zijah Maličbegović.

Partnerima i suradnicima na projektu uručene su zahvalnice a Općinski načelnik Mato Zovko uručio je vaučere za (samo)zapošljavanje u sektoru poslovnih usluga za koje je u sklopu projekta formiran poseban fond.

Kako je istaknuto na manifestaciji, zahvaljujući izuzetno uspješno obavljenom zadatku od strane učenika srednje škole, projekt MarketMakers u saradnji sa Općinskim načelnikom Matom Zovko, osigurati će sredstva za nabavku 3D printera za obje srednje škole u Općini Žepče.

Razvojna agencija Žepče i Centar za investitore Općine Žepče nastavljaju aktivan rad na razvijanju sektora poslovnih usluga u Općini Žepče kao i razvijanju ideja mladih poduzetnika koji će svoje intelektualne usluge pružati kako unutar tako i izvan BH granica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti