Stručne konsultacije o potencijalnim projektima JPP-a

01.06.2017. 08:48 / Izvor: Fena
Stručne konsultacije o potencijalnim projektima JPP-a

Jedna od obaveza koja je propisana Zakonom o JPP ZDK-a je priprema i dostavljanje godišnjih i trogodišnjih planova potencijalnih projekata JPP za sva javna tijela s područja kantona.

Jedan od osnovnih razloga za donošenje novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu (JPP) bila je potreba za usaglašavanje sa Zakonom o principima lokalne samouprave FBiH da bi se potakao intenzivniji razvoj na lokalnom nivou, istaknuto je tokom stručnih konsultacija o pripremi godišnjih i trogodišnjih planova potencijalnih projekata JPP, koje su održane danas u Zenici.

Jedna od obaveza koja je propisana Zakonom o JPP Zeničko-dobojskog kantona je priprema i dostavljanje godišnjih i trogodišnjih planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva za sva javna tijela s područja kantona, uključujući i ona koja ne planiraju uskoro provoditi projekte iz svoje nadležnosti modelom javno-privatnog partnerstva.

Cilj konsultacija, održanih u organizaciji Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenica i uz pokroviteljstvo USAID-a, bilo je predstavljanje konkretnih projektnih ideja učesnika konsultacija i diskusija o njihovoj prihvatljivosti za uključivanje u godišnji i trogodišnji plan potencijalnih JPP projekata.

Konsultacijama su pored predstavnika organizatora prisustvovali predstavnici javnih preduzeća i javnih ustanova sa područja grada Zenica, kojima je ukratko predstavljen novi Zakon o javno-privatnom partnerstvu ZDK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti