EURO ROAL završio proces ulaska na tržište Kosova

08.06.2017. 12:09 / Izvor: Akta.ba

LB.Profile GmbH, njemački proizvođač profila za vrata i prozore sa najdužom tradicijom, ulazi na tržište Kosova.

LB.Profile GmbH, njemački proizvođač profila za vrata i prozore sa najdužom tradicijom, ulazi na tržište Kosova. Generalno zastupništvo u distribuciji i prodaji proizvoda LB.Profile, inače kompanije kćerke HIFA OIL, povjereno je kosovskoj firmi N.T.P "ALU-KOS.COM" iz Prizrena. Uskoro se očekuje i ulazak na tržište Srbije, navodi se u saopćenju kompanije EURO ROAL.

Nakon ovogodišnje akvizicije njemačke firme sa 50 godina dugom tradicijom proizvodnje profila za vrata i prozore LB.Profile GmbH, radi se o prvom ugovoru koji predstavlja početak njenog regionalnog širenja.

"Poslije vijesti o preuzimanju LB.Profile GmbH kao reakciju smo imali veliki interes kupaca na domaćem i susjednim tržištima. Od sada će visokokvalitetni proizvodi zahtjevnih njemačkih standarda biti dostupni na tržištu Kosova, kao jednom od najzanimljivijih u regiji. Ovo je ujedno početak našeg ulaska na regionalna tržita. Trenutno radimo na pronalaženju najboljih rješenja i partnera za što kvalitetniju distribuciju u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albanija. S tim u vezi veoma brzo ćemo ući i na tržište Srbije", izjavio je Admir Djedović direktor kompanije EURO ROAL d.o.o. Doboj Jug koja je provela cijeli projekat ulaska na novo tržište.

Imamo vrhunsku tehonoligiju i proizvode najvišeg ranga kvaliteta koji su cijenovno povojni. Naš cilj je pronaći jake partnere koji dolaze iz branše, a kako bismo zajednički ušli u ozbiljne i dugoročne poslovne projekte distribucije proizvoda LB.Profila u zemljama regije.

LB.Profile GmbH i EURO ROAL d.o.o. članice su HIFA OIL Grupacije. LB.Profile razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem. EURO ROAL zapošljava 45 radnika i jedan je od vodećih distributera aluminijskih i PVC profila, materijala od Inoxa i građevinskih okova. Kompanija je prošle godine povećala prihode za 45% u odnosu na 2015. Ukupna prodaja aluminijskog asortimana 2016. iznosila je 1.300 tona, dok je za asortiman od Inoxa količinska prodaja iznosila 960 tona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti