Modna kolekcija firme Fine Life Group iz Maglaja uskoro na tržištu Austrije

15.06.2017. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Modna kolekcija firme Fine Life Group iz Maglaja uskoro na tržištu Austrije

O kolikoj vrijednosti investicije se radi, Mujić za sada nije htjela otkrivati ali kaže da će sigurno zadovoljiti potrebe njihovog rada ali i tržišta.

Firma Fine Life Group d.o.o. iz Maglaja bavi se ženskom modnom konfekcijom, dizajniranjem krojenjem i šivanjem svečanih haljina, a uskoro svoje kolekcije planira plasirati i na tržište Austrije.

Firma ne čelu sa vlasnicom Ernadom Mujić, nedavno je potpisala ugovor sa općinom Žepče o kupovini građevinskog zemljišta radi izgradnje novog proizvodnog pogona. Zemljište se nalazi u industrijskoj zoni “Polja”. Ovo će ujedno biti treći objekat koji će se početi graditi u ovoj godini u ovoj industrijskoj zoni.

Ernada Mujić, vlasnica firme i modna dizajnerica za akta.ba je kazala da se radi o novom projektu firme kako bi proširili svoje djelovanje i na druga tržišta.

"Ugovor je potpisan i trenutno smo u fazi pribavljanja neophodne dokumentacije kako bi mogli započeti sa procesom realizacije projekta i izgradnje naše nove hale. Riječ je o parceli površine 6.815,00 m2 na kojoj planiramo izgraditi proizvodno-administrativni objekat površine cca 3.000,00 m2, a služit će nam za izradu i proizvodnju modne odjeće koju ćemo plasirati na inozemno tržište", kazala je Mujić.

Mujić je dodala da bi izgradnja objekta trebala da počne za dva do tri mjeseca.

Prvo tržište na kojem će se naći proizvodi ove firme je Austrija a nakon toga slijede i druga.

"Plan nam je da svoje proizvode plasiramo prvo na tržište Austrije, gdje već imamo ugovorene neke poslove, a nakon toga ćemo vidjeti kako će se posao odvijati i koja će nam tržišta još biti zanimljiva za plasman naših proizvoda", rekla je Mujić.

O kolikoj vrijednosti investicije se radi, Mujić za sada nije htjela otkrivati ali kaže da će sigurno zadovoljiti potrebe njihovog rada ali i tržišta.

Firma Fine Life Group d.o.o. ima 71 zaposlenu osobu i u 2016. godini je ostvarila prihod od 1.082.346,00 KM. Do sada su se proizvodi ove firme mogli vidjeti na svim vodećim modnim događajima u zemlji. U svjetu modne industrije Ernada Mujić je osnivač modnog brenda “Paradi couture”, koji predstavlja kvalitet, eleganciju i stil.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti