Web agencija GoStam: Sa znanjem stečenim u BiH po iskustvo u svijet

05.07.2017. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Web agencija GoStam: Sa znanjem stečenim u BiH po iskustvo u svijet

U posljednje tri godine iz Bosne i Hercegovine je odselilo blizu 100.000 ljudi. Među njima veliki broj mladih.

U posljednje tri godine iz Bosne i Hercegovine je odselilo blizu 100.000 ljudi. Među njima veliki broj mladih. Oni su uglavnom visokoobrazovani, željni da uče, rade i napreduju, a nisu stranački aktivni. Prilike koje nisu imali u našoj, stvorili su u drugim zemljama. Daleko od kuće i zone komfora, rizikovali su sve – i na putu su da uspiju. O njima čitamo tek kada preskoče sve barijere sami, bez pomoći roditelja, prijatelja, stranke.

Kvalitetno obrazovanje, želja za uspjehom, otvorenost prema svijetu i novim idejama preduslovi su za ostvarenje dobrih poslovnih rezultata na međunarodnoj sceni. 

Jedan od pozitivnih primjera je i Adnan Delić, Goraždanin sa adresom u Istanbulu, stručnjak za međunarodnu trgovinu i razvoj novih tržišta i osnivač agencije "GoStam" koja se bavi izradom web stranica, mobilnih aplikacija i copywritingom.

Dugogodišnje iskustvo u međunarodnoj trgovini i razvoju novih tržišta iskoristio je za razvoj poslovanja, a sa grupom iskusnih IT inžinjera i web developera iz BiH osnovao vlastitu agenciju.

Na ideju je, kako kaže, došao nakon razgovora sa prijateljima web developerima iz BiH. Udružili su stečene vještine i iskustva, te ih ponudili kljentima širom svijeta.

"Agencija GoStam rezultat je želje da bogata iskustva u razvoju web i mobilnih aplikacija, međunarodnoj trgovini i razvoju novih tržišta ponudimo svima koji žele na najbolji način da se predstave svojim potencijalnim klijentima, bez obzira na njihovu lokaciju i vrstu poslovanja. GoStam jedinstvenim  pristupom klijentima i njihovom poslovanju nudi usluge izrade web stranica, mobilnih aplikacija, ali i pisanja sadržaja za web i medije", ističe Delić.

Moderne i funkcionalne stranice za online trgovinu (e-commerce, web shop), news portale, iznajmljivanje hotelskog ili privatnog smještaja, restorane, hotele ili korporativne web prezentacije, samo su dio onogo što web developeri iz GoStama mogu uraditi. Sva rješenja su prilagođena korištenju na mobilnim uređajima, odnosno prilagodljivom, responsive dizajnu.

Pored toga, u ponudi su  mobilne aplikacije, također za sve vrste djelatnosti, sa mogućnošću geo lociranja korisnika (npr. aplikacija pogodna za taxi prevoznike), iznajmljivanje ili rezervaciju smještaja, automobila, rezervaciju restorana i brojna druga rješenja prilagođena posebnim potrebama klijenata.

"Firme i pojedinci gube dosta vremena raspitujući se  kod poznanika koji se „razumiju u kompjutere“ ko bi im mogao izraditi sajt ili aplikaciju. Zatim se ponovo moraju raspitivati da li je to dobra ponuda ili ne, a odgovori se uglavnom svode na stručne termine koje oni baš i ne razumiju najbolje. Zato mi naše klijente ne želimo 'zamarati' sa stručnim nazivima tehnologija koje se odvijaju u pozadini ovih IT rješenja. Naš je cilj da oni ostanu fokusirani na svoje poslovanje, a mi ćemo profesionalno i u najkraćem roku realizovati njihove ideje, kako bi ostvarili svoje poslovne ambicije uz mala ulaganja", poručuje Adnan.

Iako je "GoStam" mlada agencija, njihove usluge koriste klijenti iz Evrope, Azije, kao i zemalja naše regije, a s obzirom da je sjedište agencije u Istanbulu, poslovanje planiraju širiti dalje, kako na istok tako i na zapad.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti